Tien Eredivisie-spelers die 2020 kleur hebben gegeven

27 december 2020, 16:19

Het bewogen voetbaljaar 2020 zit erop; het is tijd om de balans op te maken. Welke spelers vielen op in het Eredivisie-jaar en bleken een schot in de roos, of braken door vanuit de eigen jeugdopleiding? FCUpdate.nl zet tien spelers op een rij die 2020 kleur hebben gegeven met hun spel.

Joey Veerman (sc Heerenveen)

Jesper Karlsson (AZ)

Wie praat er nog over Oussama Idrissi bij AZ? Vrijwel niemand. De 22-jarige Jesper Karlsson kwam in de zomer over van Elfsborg en maakte meteen indruk met zijn dribbels, slimme pasjes en durf. Dat laatste was iets wat zijn spel echt kenmerkte: Karlsson zoekt zijn tegenstander op, durft keuzes te maken en speelt met zelfvertrouwen. Bijzonder om te zien. Hij is een regelrechte aanwinst op de linkerkant gebleken bij AZ, waarvoor hij in elf duels al vijf keer scoorde in de Eredivisie. Met scoren heeft de jeugdinternational sowieso weinig moeite, want in de Zweedse competitie liep hij met 11 goals in 22 duels precies één op één.

Danilo Pereira (FC Twente)

Philipp Max (PSV)

Als je je in enkele maanden in de Eredivisie tot basisklant in het Duitse elftal speelt, ben je een uitstekende speler. De komst van Philipp Max naar PSV was een opvallende deal, omdat hij in de Bundesliga bij FC Augsburg al behoorlijk naam heeft gemaakt. Door hem aan te trekken heeft PSV voor het eerst sinds Angelino weer een geweldige linksback, die tot dusver in twaalf Eredivisie-wedstrijden goed was voor drie goals en zes assists. Max ligt bij PSV op EK-koers en dat is bijzonder voor een speler in de Eredivisie.

Oussama Tananne (Vitesse)

Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo)

De beste transfer van de zomer komt op naam van VVV-Venlo, dat de Griek Georgios Giakoumakis aantrok. Zes treffers maakte de aanvaller in de afgelopen drie jaar. Echt een garantie voor doelpunten was de Griek dan ook niet, maar op Limburgse grond gaat het hem vooralsnog erg makkelijk af. Halverwege het seizoen heeft de aanvaller er in de Eredivisie al tien in liggen en daarbij moet vermeld worden dat het zeker niet allemaal makkelijke goals waren. Er zitten knappe omhalen en schoten tussen, die aantonen dat de 26-jarige aanvalsleider bovengemiddelde kwaliteiten bezit. Giakoumakis ligt overigens tot 2022 vast in Venlo, maar de kans lijkt groot dat hij in de zomer zijn biezen pakt.

Ryan Gravenberch (Ajax)

Joël Drommel (FC Twente)

Net als Gravenberch heeft ook Joël Drommel de stap naar Oranje gemaakt, zij het omdat er een keer veel blessures waren bij het Nederlands. Maar toch is het fraai als je als FC Twente-speler bij de beste spelers van het land hoort. Onlangs werd de keeper al in verband gebracht met Ajax en dat zegt veel over de ontwikkeling die de keeper heeft laten zien. Mocht Andre Onana vertrekken, dan lijkt één plus één twee te worden en kan Drommel mogelijk zijn koffers gaan pakken voor een reis naar Amsterdam.

Steven Berghuis (Feyenoord)

Rai Vloet (Heracles Almelo)

Spelen in de Eredivisie was niet nieuw voor Rai Vloet. Bij PSV, NAC Breda en SC Cambuur had hij al met dat bijltje gehakt. Wat wel enigszins nieuw was voor de 25-jarige middenvelder, was een half seizoen uitblinken op het hoogste niveau. Na een goed seizoen bij Excelsior waarin hij veertien keer scoorde heeft Vloet de goede lijn doorgetrokken naar de Eredivisie, waar hij voor het moeizaam draaiende Heracles al goed was voor zeven treffers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen