Bruno Fernandes: "Bij deze club moet prijzen winnen het doel zijn"

26 december 2020, 14:21   Bijgewerkt: 26 december 2020, 14:37

Bruno Fernandes kan terugkijken op een mooi voetbaljaar. De Portugees maakte in januari 2020 de overstap van Sporting Portugal naar Manchester United en is daar erg belangrijk in de doelpuntenproductie van de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer. "Voor mij is het een goed jaar geweest; ik kwam naar een van de grootste clubs ter wereld", blikte de aanvallende middenvelder terug.

Hoewel United vorig seizoen in de Premier League op ruime afstand van rivalen Liverpool en Manchester City eindigde en dit seizoen niet verder kwam dan de groepsfase van de Champions League, keek Bruno Fernandes tevreden terug. "We hebben veel problemen gehad en daarbij had ik er meer van kunnen genieten als de supporters het stadion in mochten, maar het enige dat ik echt heb gemist dit jaar is prijzen pakken", vertelde hij aan BT Sport.

Coach Ole Gunnar Solskjaer liet de Portugees zich direct welkom voelen in Manchester. "Vanaf het moment dat ik hier kwam, was ik onder de indruk van het vertrouwen dat ik kreeg van de trainer. Ik had pas één dag getraind, maar mocht op de tweede dag spelen tegen Wolves, omdat hij mij vertrouwde. Als een trainer je haalt en je direct laat spelen, moet je wel heel goed presteren en je kwaliteiten laten zien. Als je die kans niet grijpt, krijg je 'm misschien nooit meer."

Als nummer tien is Fernandes een speler die ook zonder bal veel arbeid levert. "In het moderne voetbal willen de meeste trainers geen tien die niet loopt, druk zet en meeverdedigt. Het is normaal dat je dan soms wat meer foute passes geeft. Soms loop ik tien of elf kilometer in een wedstrijd, dus ben ik vermoeid. Dat is geen excuus, want je kan dat ook doen zonder fouten te maken, maar soms maak je dan niet de goede keuzes."

Momenteel staat hij met Manchester United ondanks een matige seizoensstart op de derde plaats. Fernandes gelooft nog altijd in de titel. "Alles kan realistisch zijn als je erin gelooft. Je moet je eigen realiteit creëren en vol voor je doelen gaan. Bij een club als deze, met zulke spelers, moet het doel zijn om prijzen te winnen en de beste teams verslaan. Mijn doel is altijd om prijzen te pakken. Het maakt niet uit welke prijs, ik wil altijd winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen