Guardiola looft Foden: "Fantastische speler op die leeftijd"

26 december 2020, 13:48   Bijgewerkt: 26 december 2020, 13:54

Het Manchester City van Pep Guardiola gaat vanavond tegen Newcastle United weer op jacht naar doelpunten. The Citizens komen de laatste periode maar moeilijk tot scoren, met slechts twee doelpunten uit de laatste drie Premier League-wedstrijden. De midweekse League Cup-wedstrijd van afgelopen dinsdag zal Guardiola daarin perspectief bieden: toen won de ploeg met 1-4 bij Arsenal.

"Doelpunten komen niet als cadeaus van de Kerstman. We moeten ervoor presteren", zei Guardiola op de persconferentie in aanloop naar het duel van vanavond. "Natuurlijk is scoren belangrijk, maar het is een gevolg: we moeten beter spelen. Daar moeten we naar kijken, dan komen de goals later. We hebben nog steeds een goede teamspirit en goede spelers. Met nog veel wedstrijden te spelen, kan er nog van alles gebeuren", aldus de coach van de huidige nummer acht van Engeland.

In het bijzonder ging hij in op de prestaties van twintigjarig toptalent Phil Foden, die dinsdag op fraaie wijze de 1-3 over Arsenal-doelman Runar Alex Runarsson heen lobte. "Hij is een van de meest fantastische spelers die ooit op die leeftijd gezien heb." Op de vraag hoeveel hij kan scoren: "Veel. Vaak is hij kalm voor het doel. Soms niet, maar dat is normaal op zijn leeftijd."

"Het belangrijkste is zijn inzet", vervolgde Guardiola. "Hij is geweldig om naar te kijken op trainingen en in de wedstrijd. Dat is het belangrijkst." Als kritiekpuntje noemt de Spanjaard dat Foden vaker de kalmte mag bewaren. "Hij heeft een geweldige energie en wil de wereld bewijzen hoe belangrijk hij is. Dat is normaal. Hij heeft ervaring nodig om meer kalmte uit te stralen. Hij speelt in hetzelfde tempo, maar soms moet er juist in verschillende tempo's gespeeld worden. Dat moet hij begrijpen, maar ook dat komt met ervaring. We zullen enorm geduldig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen