Zlatan na coronavirus: "Gaf namen aan de muren"

25 december 2020, 20:36

Zlatan Ibrahimovic liep eind september het coronavirus op en miste daardoor een aantal duels in de Serie A. Het bezorgde hem op fysiek gebied lichte klachten, maar vooral mentaal had de Zweedse vedette last van het virus. Hij vertelt dat hij leed onder wat hij dacht te voelen van het coronavirus.

In gesprek met Corriere della Sera blikt de momenteel aan zijn hamstring geblesseerde Zlatan terug op de periode aan het begin van dit seizoen. Na zijn quarantaine keerde Ibrahimovic nog ijzersterk terug met tien goals in zes competitieduels, waarmee hij AC Milan naar de koppositie schoot in de Serie A. Ook zonder Zlatan trok de Rossoneri de goede lijn door en is het winterkampioen in Italië. "Toen ik positief werd getest, was ik in het begin relatief ontspannen, bijna nieuwsgierig", zegt Ibrahimovic. "Ik wilde wel eens meemaken wat het was."

Het bleef bij lichte symptonen voor de aanvaller, die zijn quarantaine alleen moest doorbrengen omdat zijn vrouw en kinderen in Zweden wonen. "Ik had wat hoofdpijn en verloor mijn gevoel voor smaak. Ik raakte geïrriteerd dat ik de hele dag thuis moest zitten. Niets kunnen doen is verschrikkelijk. Op gegeven moment begon ik met het appartement te praten en gaf ik namen aan de muren. Dat zal wel iets mentaals zijn. Je observeert jezelf en maakt jezelf gek door te denken dat je allerlei ziektes hebt. Daar lijd je onder."

Voor Ibrahimovic wordt het overigens een race tegen de klok om de hervatting in de Serie A te halen, nadat hij een terugslag kreeg in zijn herstel van een hamstringblessure. AC Milan gaat dan op bezoek bij Benevento en neemt het drie dagen later in een absolute kraker op tegen het Juventus van Cristiano Ronaldo. Milan heeft momenteel een voorsprong van tien punten op De Oude Dame, maar speelde wel een duel meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen