De Ligt: "Voor mij is elke dag nu een test"

25 december 2020, 18:34

Matthijs de Ligt heeft zich in een interview met The Athletic uitgesproken over de aanpassingsproblemen van vorig seizoen bij Juventus. De 21-jarige verdediger is inmiddels onmisbaar in het team van Andrea Pirlo, maar kreeg vorig jaar de nodige kritiek over zich heen in Italië.

De Ligt maakte vorig seizoen namelijk de nodige dure fouten, waaronder een aantal bestrafte handsballen waaruit strafschoppen voortkwamen. Ook zat de Oranje-international zelfs een periode op de bank, toen Merih Demiral de voorkeur kreeg van toenmalig trainer Maurizio Sarri. Aan het eind van het seizoen liep De Ligt tevens een schouderblessure op, waarna hij door een operatie een aantal maanden uit de roulatie was. Onlangs keerde de verdediger echter terug en is hij een vaste basisklant in het team van Pirlo.

"In het begin was alles heel anders dan bij Ajax", vertelt De Ligt. "Daar was ik gewend om te letten op de aanvaller. Het was mijn referentiepunt. "Toen ik bij Juventus kwam moest ik alles wat ik geleerd had in Nederland vergegn en proberen om te letten op waar mijn ploeggenoten waren." Onder Sarri was verdedigen één van de belangrijkste aspecten van de tactiek. "Dat was ik niet gewend. Daardoor twijfelde ik in het begin vaak wat ik moest doen."

Ook het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Serie A komt ter sprake in het interview. In zijn tijd bij Ajax sprak De Ligt zich al eens uit over de weerstand in Nederland, na een grote zege bij Excelsior (1-7). Daarbij gaf de verdediger aan dat hij 'niet altijd op honderd procent speelde'. Nu ziet De Ligt dat hij iedere dag scherp moet zijn. "Je komt in Italië iedere wedstrijd een spits tegen die goed is en het jou moeilijk kan maken. In Nederland heb je soms alleen maar zelf de bal. Dat is makkelijker voor een verdediger." De Ligt kwam dit seizoen tot nu toe zeven competitieduels in actie voor Juventus, dat afgelopen weekend nog kansloos verloor van Fiorentina (0-3). Momenteel staat De Oude Dame slechts zesde, met al tien punten achterstand op koploper AC Milan. Juventus heeft wel een duel minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen