Strijd om erfenis Maradona bij gebrek aan testament

25 december 2020, 17:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een maand na de dood van Diego Armando Maradona is het conflict over de erfenis van 'Pluisje' flink toegenomen. De Argentijn overleed eind november op zestigjarige leeftijd en liet een goed gevulde bankrekening alsmede kostbare bezittingen achter. Aangezien Maradona vier jaar terug zijn testament uit woede liet vernietigen, moeten rechters nu bepalen wat er met zijn erfenis gebeurd.

Met zijn carrière als speler en later als trainer zorgde Maradona voor een goed gevulde bankrekening. Zo zou hij, verspreid over meerdere landen, over een vermogen van acht miljoen euro beschikken. Daar komen al zijn auto's, huizen en appartementen nog bij, als ook een zeecontainer vol souvenirs. Daarnaast heeft Maradona nog twee kluizen met geheime inhoud, waarvan de waarde op zestig tot tachtig miljoen euro wordt geschat.

Al voordat Maradona overleed, begon een bittere strijd om zijn nalatenschap. In 2016 liet hij zijn testament vernietigen, nadat dochters Dalma en Giannina de kant van zijn ex-vrouw Claudia Villafañe kozen bij een rechtszaak. Volgens Maradona zou Villafañe zich na een scheiding zes miljoen euro hebben toegeëigend. Met het vernietigen van het testament is de grootste vraag wie recht heeft op de bezittingen van de Argentijn. Waar het erfrecht in Argentinië voorschrijft dat kinderen voorrang hebben op de erfenis, is het daarbij de vraag hoeveel kinderen Maradona eigenlijk heeft. Zo kwamen er buiten Dalma en Giannina enkele kinderen voort uit andere relaties.

Maradona raakte het geruzie flink zat, waarna hij in de maand van zijn dood nog een video opnam. "Ik heb een boodschap voor jullie: Ik ga niets nalaten. Alles wat ik heb verdiend ga ik weggeven", zei de toen al in slechte gezondheid verkerende Maradona. Om erachter te komen hoeveel kinderen Pluisje heeft, wordt het lichaam van hem bewaard voor toekomstige dna-testen. Volgens de Argentijnse rechter hebben alle erkende kinderen immers recht op een deel van de erfenis.

Met allerlei ex-vrouwen van Maradona én andere betrokkenen rondom de familie sleept het conflict zich nog wel even voort. De erkende kinderen van Maradona laten zich ondertussen door dezelfde advocaat vertegenwoordigen. Een verhaal die ongetwijfeld vervolgd wordt…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen