De Mos veegt vloer aan met Vlap: "Moet in de spiegel kijken"

25 december 2020, 14:25

Het gaat dit seizoen niet goed met Michel Vlap bij Anderlecht. Vorig seizoen kwam hij nog tot elf doelpunten in de Belgische competitie, maar dit voetbaljaar staat de teller nog op nul. Bovendien heeft hij de concurrentiestrijd op het middenveld verloren. Aad de Mos vindt dat Vlap meer van zichzelf moet eisen.

Bij zijn presentatie bij de Belgische topclub werd hij vergeleken met Club Brugge-vedette Hans Vanaken. Analyticus De Mos kan daar niets mee. "Vlap is twee klassen minder dan Vanaken", zegt De Mos tegen Het Laatste Nieuws. "Hij ziet het wel, kan het ook uitvoeren, maar mist snelheid. Kompany kiest - wat mij betreft terecht - voor Tau als tien. Wat Vlap evenmin helpt, is zijn karakter, met niet zo fijne gedragingen voor een trainer. Hij wekt irritatie op." De Mos doelde daarmee op een penalty die hij onlangs opeiste tegen Genk.

"Exact. Of deze week, toen hij een vrijschopdoelpunt postte op Twitter, nadat hij niet gespeeld had op Charleroi. Zo van: hallo, hier ben ik. Kinderlijk gedrag, net als dat mekkeren bij een vervanging. Vlap zou beter eens in de spiegel kijken, maar zoals ik hem ken, doet hij dat niet. Tja, zo werkt het niet. Als je niet wil luisteren, moet je voelen." Volgens De Mos zou het goed zijn als Vlap vertrekt bij de club. "Dat ze hem verhuren aan Heerenveen, in Friesland kunnen ze hem gebruiken. Maar dan nog dreigt kapitaalsvernietiging, hoor. Dat is de schuld van het vorige management."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen