Bielsa houdt tijdens persconferentie verhaal van ruim 41 minuten

25 december 2020, 11:01

Marcelo Bielsa (65) heeft weer eens van zich doen spreken. De uitgesproken Argentijnse coach heeft tijdens de persconferentie een referaat van liefst 41 minuten (!) gehouden, waarin hij heel diep inging op de 6-2 nederlaag tegen Manchester United met Leeds United. Volgens hem probeert de Engelse media hem weg te zetten als een gek en is zijn speelwijze gericht op resultaat.

Met zijn bijnaam El Loco, de gek in de positieve zin van het woord, heeft Bielsa een reputatie hoog te houden. De coach werd echter voor zijn goede prestaties met Leeds United genomineerd voor FIFA's Best Men Coach, maar na een geweldige start in de Premier League, gaat het de laatste tijd iets minder. Van de laatste drie duels werd er slechts één gewonnen, toch zijn de wedstrijden van de gepromoveerde ploeg altijd spectaculair.

"Door aan spelers suggestieve vragen te stellen over onze tactiek die aangepast zou moeten worden, zorgt de pers voor onrust bij ons", zei Bielsa onder meer over de rol van de media, die na de 6-2 nederlaag flink uithaalden. In het bijna driekwartier durende verhaal ging hij in op die verliespartij. "Maar de manier van voetballer is zeker niet belangrijker dan het resultaat", benadrukte Bielsa nog meer eens.

Lees ook: Bielsa in de Premier League: het verhaal van een geniale gek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen