Atlético overweegt stappen tegen megaschorsing Trippier

25 december 2020, 10:38

Atlético Madrid gaat kijken of het mogelijk is om in protest te gaan tegen de schorsing van Kieran Trippier. De rechtsachter kreeg een forse straf van liefst liefst tien weken opgelegd voor het overtreden van de gokregels. De koploper van Spanje vindt die straf overtrokken en overweegt een gang naar de FIFA.

Dat schrijft de Spaanse krant AS. Atlético Madrid vindt dat de club op deze wijze onevenredig hard wordt getroffen, terwijl Trippier in de tijd dat hij zich schuldig maakte aan de gokovertreding nog amper in dienst was bij de Spaanse club, die hem in de bewust maand overnam van Tottenham Hotspur. Atléti hoopt de straf te kunnen terugdringen dat die alleen geldt voor wedstrijden in Engeland.

Voor de nationale ploeg van Engeland geldt het in elk geval niet, want pas in maart speelt Engeland weer een officiële wedstrijd en normaliter zitten de tien duels toekijken er dan op. Trippier is een vaste international van Engeland met 23 interlands en bij Atlético Madrid is hij de enige veldspeler in la Liga die nog geen minuut miste.

Trippier ontkende de aantijgingen, maar is na verhoor alsnog veroordeeld. Zijn verbod, opgelegd door de FA, op het spelen van wedstrijden gaat per direct in. Trippier krijgt bovendien een boete van 70.000 pond. De back werd aangeklaagd voor het overtreden van de gokregels in de zomer van 2019, kort voordat hij de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen