Transferweekje: Buijs, Brobbey en Heerenveen

26 december 2020, 15:26

Nog een ruime week en dan opent de winterse transfermarkt zijn deuren. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Toekomst Messi bekend?

Over een week is het zo ver: dan mogen clubs officieel met Messi praten om hem transfervrij binnen te halen. Hoewel de kleine Argentijn heeft aangegeven weer meer tevreden te zijn in Camp Nou, heeft PSG alle deuren wagenwijd opgezet voor Messi. Volgens 90min is de Franse topclub klaar met een strijd met Manchester City om Messi binnen te hengelen. Een topcontract ligt klaar, een herenging met Neymar (die door Messi werd gekozen als beste speler van 2020) is dan een feit en met Mauricio Pochettino heeft de club een Argentijnse coach aangesteld… Alle seinen voor een overgang naar Parijs lijken op groen te springen voor Messi, die morgenavond (zondag) op LaSexta opnieuw een groot interview zal geven. Wordt zijn toekomst dan bekend?

{image[344467][right-half][]}Weer AC Milan-geruchten over Brobbey

Het is Brian Brobbey nog niet gelukt om een vaste basisplek af te dwingen bij Ajax, maar toch staat hij al op de radar van buitenlandse clubs. De achttienjarige spits zou namelijk door zijn agent Mino Raiola zijn aangeboden bij AC Milan, zo melden Tuttomercatoweb en First 1 Sports. De talentvolle aanvaller is extra interessant omdat zijn verbintenis aan het einde van dit seizoen afloopt. Een nieuw contract bij Ajax leek aanstaande, maar het is dus de vraag of het zover wel gaat komen. Het is niet voor het eerst dat Brobbey in verband gebracht wordt met de koploper van de Serie A. De Italianen hebben naar verluidt enkele miljoenen over voor een winterse transfer van Brobbey.

Weer een Halilovic naar Heerenveen 

Tijdens de vorige transferperiode had sc Heerenveen al een akkoord bereikt met HNK Rijeka-middenvelder Tibor Halilovic. De 25-jarige voetballer kostte anderhalf miljoen euro en was de optie als aanvallende middenvelder, nadat Jurgen Ekkelenkamp niet los te weken was bij Ajax. Door een blessure ging er echter onverwacht een streep door die transfer, maar mogelijk komt het in de winterstop alsnog rond. In Kroatië wordt er door Index volop gespeculeerd over de overgang naar het Abe Lenstra Stadon voor Tibor – die geen broer van Alen Halilovic is. In de zomer lag er een akkoord voor zo'n anderhalf miljoen euro, maar of dat nu weer op tafel komt…

{image[344792][left-half][]}Naam Buijs valt ook in Bundesliga

In de zomer waren er al geruchten over Birmingham City, maar Danny Buijs gaf toen duidelijk aan dat hij nog niet wilde vertrekken bij FC Groningen. Inmiddels heeft de trainer die goed presteert ook naam gemaakt in de Bundesliga. Volgens diverse media staat Buijs op de wensenlijst van FSV Mainz 05, dat een hoge pet op heeft van de trainer. Mocht Buijs inderdaad naar Duitsland gaan, dan is het de vraag op welk niveau hij aan de slag gaat. Mainz staat namelijk voorlaatste en moet vrezen voor degradatie naar het tweede niveau.

Atalanta gaat vol voor Ajax- en PSV-doelwit

Anel Ahmedhodzic werd in november in verband gebracht met Ajax en PSV, maar de kans is groot dat de 21-jarige Bosnische centrumverdediger niet in de Eredivisie terechtkomt. Volgens Kvällposten staat Atalanta op het punt om zich met een bod van zeven miljoen euro te melden bij Malmö FF. Ahmedhodzic lijkt in elk geval klaar voor een stap hogerop. Het Zweedse journaille riep Ahmedhodzic onlangs uit tot beste jonge speler en beste verdediger van het seizoen in de Allsvenskan. Bij Malmö FF ligt hij nog drie jaar vast.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen