'Pochettino en PSG akkoord, ontslag Tuchel kost 6 miljoen euro'

25 december 2020, 09:10

Mauricio Pochettino wordt zeer vermoedelijk de opvolger van Thomas Tuchel bij Paris Saint-Germain. Nadat er eerder al geruchten gingen over de mogelijke aanstelling van de Argentijn, zou er inmiddels een contract zijn getekend. Overigens moet Tuchel officieel nog ontslagen worden door PSG; dat kost de club naar verluidt zo'n zes miljoen euro.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. Volgens hem is er een akkoord bereikt tussen PSG en Poch, waardoor de aankondiging van zijn aanstelling slechts een kwestie van tijd zal zijn en het ontslag van Tuchel even zo goed. Met Pochettino speelt PSG na de zomer nog op drie fronten: het zit nog in de titelstrijd in de Ligue 1, de Franse beker en in de Champions League wacht FC Barcelona.

De club uit Parijs zou donderdagochtend de gesprekken met Pochettino zijn opgestart, kort na het ontslag van Tuchel, die daarover gisteravond door sportief directeur Leonardo werd ingelicht. De Argentijnse trainer zou naar verluidt graag naar Paris Saint-Germain komen, de club waar hij tussen 2001 en 2003 als speler actief was. 

Pochettino zit zonder club sinds hij in november 2019 werd ontslagen bij Tottenham Hotspur wegens tegenvallende prestaties. Sinds de zomer van 2014 stond hij daar aan het roer. Daarvoor was hij trainer van achtereenvolgens Espanyol en Southampton.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen