Eintracht Frankfurt legt uit waarom het Dost laat vertrekken

24 december 2020, 23:45

Eintracht Frankfurt heeft tekst en uitleg gegeven over het vertrek van Bas Dost naar Eintracht Frankfurt. De Nederlandse spits was de afgelopen maanden regelmatig basisspeler bij de Duitse club en lag nog voor anderhalf jaar vast. Het bod dat de Belgische club deed, kon Eintracht Frankfurt echter niet weigeren.

"Zoals bekend stelt de pandemie ons voor economische uitdagingen. Club Brugge deed hard zijn best om Bas over te nemen en voor ons is het een lucratieve deal. Het is op dit moment het belangrijkst om economisch te handelen en aan het belang van Eintracht Frankfurt te denken. We doen dit door wens van de speler te verwezenlijken", vertelt directeur Fredi Bobic op de clubsite.

Volgens Belgische media telt Club Brugge vier miljoen euro neer voor de komst van Dost. De goaltjesdief wordt op korte termijn medisch gekeurd en zal vervolgens zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2022. Bij Club Brugge komt Dost terecht bij de huidige nummer één van de Pro League. De regerend titelhouder heeft een voorsprong van twee punten op het KRC Genk van John van den Brom, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Club Brugge is ook nog actief in de Europa League. In februari nemen de Belgen het op tegen Dinamo Kiev.

Club Brugge is de zevende club van Dost. Hij begon zijn loopbaan bij FC Emmen en speelde daarna voor Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en de afgelopen achttien maanden Eintracht Frankfurt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen