Dost verlaat Duitsland en wordt teamgenoot Vormer en Lang

24 december 2020, 18:17   Bijgewerkt: 24 december 2020, 21:51

Het is in kannen en kruiken. Bas Dost maakt per 1 januari de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge. De Duitse en Belgische club hebben donderdagavond de overgang van de 31-jarige spits wereldkundig gemaakt. Met de transfer zou een bedrag van ongeveer vier miljoen euro gemoeid zijn. Dost gaat voor anderhalf jaar aan de slag bij Club Brugge.

Dost speelt in totaal anderhalf jaar bij Eintracht Frankfurt. De Duitse club nam hem in de zomer van 2019 voor zeven miljoen euro over van Sporting Portugal. In dienst van Eintracht Frankfurt was Dost goed voor 53 wedstrijden en vijftien doelpunten. In het huidige seizoen maakte hij vijf goals in dertien duels.

Dost was ook de afgelopen maanden geregeld een basisspeler bij Eintracht Frankfurt, maar kiest desondanks voor een winterse overgang naar Club Brugge. De Belgische club waagde afgelopen zomer ook al een poging voor de Nederlandse spits, maar kwam er toen niet uit met de huidige nummer negen van de Bundesliga. Bij Club Brugge wordt Dost ploeggenoot van landgenoten Ruud Vormer en Noa Lang.

Bij Club Brugge komt Dost terecht bij de huidige nummer één van de Pro League. De regerend titelhouder heeft een voorsprong van twee punten op het KRC Genk van John van den Brom, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Club Brugge is ook nog actief in de Europa League. In februari nemen de Belgen het op tegen Dinamo Kiev.

Club Brugge is de zevende club van Dost. Hij begon zijn loopbaan bij FC Emmen en speelde daarna voor Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en de afgelopen achttien maanden Eintracht Frankfurt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen