Ontketende Linssen baalt na hattrick van winterstop

Ontketende Linssen baalt na hattrick van winterstop

24 december 2020 – Als het aan Bryan Linssen had gelegen, had de winterstop nog even op zich mogen laten wachten. De prestaties van de aanvaller vielen lange tijd tegen, maar in de laatste wedstrijd van 2020 wist hij eindelijk de ban te breken. Tegen Heerenveen maakte hij eindelijk zijn bevrijdende openingstreffer, waar hij direct ook een hattrick van maakte.

"Dit geeft een heerlijk gevoel", zei Linssen tegenover het ANP. "Ik wil deze lijn doortrekken. Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat het nu kerstvakantie is. Ik wil graag gelijk de volgende wedstrijd spelen." De aanvaller maakte er geen geheim van dat hij snakte naar een doelpunt. "Ja, dit had ik wel even nodig. Niet per se drie doelpunten, met één was ik ook al blij geweest."

Zijn periode zonder goals was zwaar voor Linssen. "Ik ben ook maar een mens, zoiets gaat dan toch in je hoofd zitten. Ik wist wat mensen dachten als ze me tegenkwamen in de supermarkt of langs me reden in de auto: dat is die jongen die niet scoort. Maar goed, ik ben dertig jaar en heb zulke periodes wel vaker meegemaakt in mijn carrière. Dit is profvoetbal, kritiek hoort erbij."

"Ik weet dat ik één ding altijd moet blijven doen: vechten voor het team", vervolgde Linssen. "Ik heb nooit mijn kop laten hangen of mijn medespelers in de steek gelaten. Ik heb er niet met de pet naar gegooid. Ik heb heel veel meters gemaakt. Alleen ja, die goals bleven maar uit. Daarom voelt dit als een enorme opluchting."

Hoewel hij graag had doorgevoetbald, heeft Linssen nu twee weken rust. Daarna wacht een zware januarimaand met zeven wedstrijd, waaronder toppers tegen AZ, Ajax en PSV. "De wedstrijden komen straks snel achter elkaar. Maar eerst gaan we even rust pakken. Het is een zwaar seizoen, met veel wedstrijden en veel reizen. We gebruiken de feestdagen om ons op te laden voor alles wat nog komt."

gerelateerd