Koeman: "Je moet niet op het perfecte moment wachten"

24 december 2020, 13:24

Voor Ronald Koeman kwam in 2020 een droom uit toen hij de kans kreeg om hoofdtrainer te worden van FC Barcelona. Hoewel het niet de makkelijkste periode was om in te stappen, gaf hij het bondscoachschap bij Oranje op om de stap te maken. In een uitgebreid interview blikte de Nederlandse trainer terug op onder meer zijn aanstelling, zijn status in Barcelona en de coronatijd.

Zo kan gesteld worden dat Koeman zijn functie bij Barcelona juist aan de corona-uitbraak te danken heeft. "Misschien wel, ja", reageerde Koeman in het interview op de clubwebsite. "Toen ze me in januari vroegen of ik geïnteresseerd was, zei ik dat ik het nationale elftal niet vijf maanden voor het EK kon verlaten. Toen ik in maart wist dat het EK niet door zou gaan, veranderde mijn situatie bij Oranje. We verwachtten een normaal EK, met supporters, maar alles veranderde. Zonder Covid had ik misschien nog een jaar moeten wachten."

Net als Koeman zelf, was ook zijn gezin direct enthousiast over de stap naar Barcelona. "Zodra Barça een nieuwe coach zocht, werd mijn naam altijd genoemd. Bij de club en door de fans, maar ook door mij zelf. Ik heb vaak gezegd dat trainer worden van Barcelona een droom van me was. Toen de kans kwam, wisten mijn vrouw en kinderen dat ik enthousiast was. Zij gaven de voorkeur aan wonen in Barcelona boven Nederland. Dat heeft niks met sport te maken, maar met het leven. We hebben ons hier altijd thuis gevoeld, maar vooral wisten ze dat het altijd een van m'n grootste dromen is geweest."

Dat hij op een lastig moment instapte, was geen belemmering. "Ik denk niet dat je moet wachten op het perfecte moment met dit soort dingen. Als een team het goed doet, veranderen ze niet van trainer. Veranderingen gebeuren als mensen niet tevreden zijn, omdat het team niet wint. Ik weet niet of ik het dapper zou noemen; ik denk dat elke trainer was ingestapt. Ik wist dat het een moeilijke fase was en dat er grote veranderingen aan zaten te komen, maar ik ben een trainer en ik moest het team gewoon goed laten spelen en wedstrijden laten winnen. Over de rest heb ik geen controle."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen