'Tuchel vlak voor de kerst ontslagen bij Paris Saint-Germain'

24 december 2020, 11:23   Bijgewerkt: 24 december 2020, 14:31

Thomas Tuchel zou ontslagen zijn als trainer van Paris Saint-Germain. Dat meldt althans het Duitse BILD. Al langere tijd werd gespeculeerd over een vertrek van de Duitse trainer, die niet op één lijn leek te zitten met het bestuur van de club. Een officiële bevestiging van zijn ontslag is er nog niet, maar steeds meer media melden het nieuws. 

Tuchel had al langer onenigheid met de leiding van de Franse topclub. De trainer wilde graag versterkingen, maar kreeg deze niet. "Als er verder niets meer gebeurt, kunnen we niet dezelfde resultaten verlangen", zei de Duitser destijds. Sportief directeur Leonardo liet daarop weten niet blij te zijn met die uitspraken. "Als hij hier wil blijven, moet hij de keuzes van het bestuur accepteren."

Toch komt het ontslag van de trainer enigszins onverwachts, omdat zijn ploeg een avond eerder nog met 4-0 wist te winnen van Strasbourg. Met PSG ging hij als nummer drie de winterstop in, met één punt achterstand op koplopers Olympique Lyon en Lille.

In 2018 kwam Tuchel aan het roer in Parijs. In twee jaar tijd won hij twee keer de landstitel, één keer de beker, twee keer de supercup en haalde hij vorig seizoen bovendien de finale van de Champions League. "Ik had het naïeve idee dat de coach na vier prijzen en een Champions League-finale een tijdje buiten schot zou blijven. Dat duurde slechts vijf dagen", zei een cynische Tuchel in november. Eerder was de Duitser trainer van Borussia Dortmund, Mainz en FC Augsburg. 

Lees ook: 'PSG praat met Pochettino over opvolging Tuchel'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen