Advocaat is blij voor Linssen en wil een nieuwe spits

Advocaat is blij voor Linssen en wil een nieuwe spits

23 december 2020 – Dick Advocaat is blij voor Bryan Linssen, die Feyenoord woensdagavond langs sc Heerenveen loodste. De dertigjarige aanvaller speelde bij afwezigheid van Nicolai Jørgensen als centrumspits en was met een hattrick eindelijk écht belangrijk voor de Rotterdammers.

"Hij heeft zich vijf maanden een slag in de gewerkt, vandaag krijgt hij zijn beloning. Hij zit er ook helemaal doorheen", zegt Advocaat na afloop van de 3-0 zege voor de camera van FOX Sports. Voor woensdag had Linssen nog maar één doelpunt gemaakt voor Feyenoord. "Bij een andere club heeft hij ook een keer gehad dat hij in een heel seizoen maar één of twee goals maakte. Vandaag kreeg hij genoeg kansen en schiet hij ze er goed in. Vooral voor hem is het geweldig."

Over het optreden van zijn ploeg tegen Heerenveen is Advocaat tevreden. "Ik vond de hele wedstrijd heel degelijk. Met heel veel beweging, heel veel kansen. Ondanks dat we tegen het einde lopen, was de ploeg vrij gretig", gaat de trainer verder, die over het hele kalenderjaar de beste coach in de Eredivisie is. "Dat is ook wel een terechte conclusie hè", lacht hij. "Het is leuk, maar voor de rest doet het me niks."

Spits
Ondanks het goede optreden van Linssen wil Advocaat nog altijd dat er in januari een nieuwe spits komt. "Vandaag moeten we ook weer zonder Jørgensen spelen en we weten ook niet hoe lang het duurt voordat de anderen terugkomen. We willen Europees voetbal halen, dan moet er toch iets gebeuren. Of het rond is met een bepaalde spits? Zeker niet."

gerelateerd