AC Milan winterkampioen, Karsdorp maakt grote indruk

23 december 2020, 22:55   Bijgewerkt: 23 oktober 2021, 22:21

AC Milan is de winterkampioen van de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli won woensdagavond in extremis van Lazio (3-2) en gaat daardoor met een uitstekend gevoel de feestdagen in. AS Roma met een uitblinkende Rick Karsdorp pakte ook de volle buit, terwijl Atalanta en Napoli punten verspeelden.

AC Milan - Lazio 3-2

Om de koppositie te heroveren volstond alleen de winst voor AC Milan tegen Lazio. Zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic begon de club uit Milaan uitstekend aan de topper. Ante Rebic opende al na tien minuten de score, waarna Hakan Calhanoglu (strafschop) de marge verdubbelde. Aan de andere kant werd de bal na een halfuur ook op de stip gelegd, maar Ciro Immobile zag zijn strafschop gekeerd worden door Gianluigi Donnarumma. In de rebound schoot Luis Alberto alsnog raak. Immobile maakte na rust zijn gemaakte strafschop goed door op fraaie wijze de 2-2 te maken. Daar leek het bij te blijven, tot in blessuretijd Theo Hernandez de 3-2 binnenkopte. Door de zege staat AC Milan weer boven Inter, dat eerder op de dag nipt won.

Bologna - Atalanta 2-2

Veel Nederlanders stonden op het veld toen om 20.45 het eerste fluitsignaal klonk in Stadio Renato Dall'Ara. Bij Bologna startten Mitchell Dijks en Jerdy Schouten, terwijl Stefano Denswil op de bank zat. Bij Atalanta waren er basisplaatsen voor Hans Hateboer en Marten de Roon en was Sam Lammers reserve. Met twee doelpunten in minuut 22 en 23 zette Luis Muriel de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Het was niet genoeg voor de overwinning, want Takehiro Tomiyasu en Nehuen Paz zorgden ervoor dat de ontmoeting in 2-2 eindigde.

AS Roma - Cagliari 3-2

Rick Karsdorp gaat met een goed gevoel de feestdagen in. Niet alleen omdat hij met AS Roma met 3-2 won van Cagliari, maar ook omdat hij met een belangrijk aandeel had in de zege. De Nederlandse vleugelverdediger bereidde zowel de 1-0 als 2-1 voor, gemaakt door Jordan Veretout en Edin Dzeko. Mede door de bijdrage van Karsdorp sluit AS Roma als nummer drie van de Serie A het jaar af.

Napoli - Torino 1-1

Geen gelukkig einde van 2020 voor Napoli. Na nederlagen tegen Inter (1-0) en Lazio (2-0) leed de Zuid-Italiaanse club tegen Torino voor de derde keer op rij puntenverlies. Een doelpunt van Armando Izzo zorgde tien minuten na rust voor een 0-1 tussenstand. In blessuretijd redde Lorenzo Insigne nog een punt voor Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen