Groningen loopt op tandvlees en verliest van Heracles

23 december 2020, 22:07

FC Groningen heeft met 0-1 verloren tegen Heracles in de laatste wedstrijd van het seizoen. De eerste helft was zwak. Groningen was dominant, maar kreeg weinig mogelijkheden, en ook de mogelijkheden van Heracles waren op een hand te tellen. In de tweede helft werd Heracles iets gelijkwaardiger, maar grote kansen bleven ook nu uit. De wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, tot invaller Adrián Szöke tegen de verhouding in de 0-1 voor Heracles binnenschoot. Daarna probeerde de thuisploeg nog een gelijkmaker te forceren, maar deze viel niet meer.

FC Groningen deed het vooralsnog goed in de Eredivisie. Na de overwinning van vorige week tegen Sparta, waarin Jörgen Strand Larsen tweemaal scoorde, stond de ploeg van Danny Buijs op een gedeelde vierde plek. Zij namen het met dezelfde elf namen op tegen Heracles. De ploeg uit Almelo kende tot nu toe een matig seizoen, maar won afgelopen speelronde wel van sc Heerenveen. De ploeg van Frank Wormuth kende een wijziging ten opzichte van die wedstrijd; wegens een lichte blessure werd Mats Knoester vervangen door Marco Rente.

Hij werd in de eerste fase van de wedstrijd nauwelijks op de proef gesteld. De thuisploeg probeerde enkele malen met een lange bal gevaarlijk te worden, maar deze passes waren niet nauwkeurig genoeg om een aanval op te zetten. Ook met de aanvallen over de vleugels bereikte FC Groningen door een te laag tempo en slechte passing. Heracles had echter hetzelfde manco, en omdat de Almeloërs vooral op de counter wilden spelen en dus minder de bal hadden, creëerden ook zij op het gladde veld geen enkele kans.

De speech van Frank Wormuth in de rust moet effect hebben gehad, want in de tweede helft besloot ook Heracles te gaan voetballen. Hierdoor kwam de wedstrijd in meer in evenwicht. Beide ploegen deelden speldenprikjes aan elkaar uit, maar het duurde tot minuut zestig voordat een van beide keepers handelend op moest treden. Daarna nam Groningen het heft weer in handen, maar ook uit standaardsituaties wist de ploeg van Danny Buijs niets te creëeren. De wedstrijd leek op een dood spoor te zitten en af te stevenen op een bloedeloze 0-0.

Ook de driedubbele wissels die beide coaches doorvoerden leken hier niets aan te kunnen veranderen. Niets was echter minder waar, want Heracles-spits Adrián Szöke stond koud in het veld toen hij zijn ploeg, toch enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong bracht. Na een goede actie van Rai Vloet werd hij voor de keeper vrijgezet en was het voor de Hongaar een koud kunstje om de bal over Sergio Padt heen te wippen. Daarna probeerden de Groningers met man en macht nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, en hoewel ze heel dichtbij kwamen, bleef het bij 0-1. Zo sluit Groningen met een teleurstellend resultaat het jaar af, terwijl Heracles juist met een positief gevoel de kerstdagen ingaat.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Groningen: Sergio Padt 5,5; Gabriel Gudmundsson 5 (78. Tomás Suslov -), Bart van Hintum 6, Ko Itakura 6,5, Wessel Dammers 5 (83. Thijs Dallinga -), Damil Dankerlui 5 Mohamed El Hankouri 4,5 (78. Kian Slor -), Daniël van Kaam 5, Ahmed El Messaoudi 5, Ramon Pascal Lundqvist 4 (57. Sam Schreck 5,5); Jörgen Strand Larsen 5,5 (78. Remco Balk -).

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 5,5, Marco Rente 5, Robin Pröpper 5,5, Tim Breukers 5; Orestis Kiomourtzoglou 5, Rai Vloet 5 (87. Luca de la Torre -), Lucas Schoofs 5; Delano Burgzorg 5,5 (75. Kasper Lunding Jacobsen -), Sinan Bakis 3 (75. Adrián Szöke -), Silvester van der Water 5 (75. Ismail Azzaoui -).

Man of the match: Adrián Szöke

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen