Ten Hag: "We hadden al twee waarschuwingen gekregen"

23 december 2020, 21:25

Ajax sloot woensdagvond het jaar in mineur af door op bezoek bij Willem II met 1-1 gelijk te spelen. Na afloop van de wedstrijd kon trainer Erik ten Hag zijn teleurstelling niet verbergen voor de camera van FOX Sports. Hij is van mening dat zijn ploeg de Tilburgers te lang in leven hield.

De Amsterdammers begonnen nog uitstekend aan de laatste wedstrijd van 2020. Na vier minuten opende Antony de score door de bal langs Willem II-doelman Robbin Ruiter in de lange hoek te schuiven. Ajax drukte vervolgens niet door en kreeg na rust de deksel op de neus. "We beginnen goed aan de wedstrijd. We hadden ze op het hakblok, maar moeten daarna doorbijten. Daar hebben we ook de kansen voor gehad, maar we laten ze in de wedstrijd terugkomen. Het was te langzaam, met name in de omschakeling."

Ajax incasseerde tien minuten na rust de 1-1 en slaagde er niet in om een tweede doelpunt te forceren. "We hadden voor rust al twee waarschuwingen gekregen. Als je niet naar 0-2 gaat, gaan ze erin geloven", vervolgt Ten Hag, die zijn team in het slotoffensief nog veel kansen zag creëren. "Het waren heel goede kansen, er moet er ook wel eentje van in. Positief is dat we rust bewaren en blijven voetballen."

Ajax haalde in Tilburg niet zijn gebruikelijke niveau. Was de tank leeg bij de Amsterdammers na een zware eerste seizoenshelft? "Dat heeft er ook mee te maken, maar mag je niet aan toegeven. Op bepaalde posities is de spoeling op dit moment dun. Sommigen hebben de laatste weken veel moeten spelen. Net de scherpte, het overzicht in de eindfase is er dan niet", aldus Ten Hag,

Versterkingen

Ajax gaat deze winter niet actief op zoek naar versterkingen. "Dat is niet direct de bedoeling, maar we houden oren en ogen open. We moeten vooral insteken op het fit maken van de groep fit. We missen op dit moment 4 à 5 goede spelers, sterkhouders. Hopelijk sluiten zij aan richting de eerste week van januari. Dan is de selectie op kracht en hebben we vooral offensief meer opties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen