Weghorst slaat weer toe en helpt Wolfsburg naar achtste finales

23 december 2020, 20:27

Ook in de DFB Pokal heeft Wout Weghorst zijn scoringsdrift laten zien. De Nederlandse spits tekende voor twee treffers tegen SV Sandhausen en had daarmee een groot aandeel in de 4-0 overwinning. Door de zege gaat Wolfsburg door naar de achtste finales.

De zege van Wolfsburg was zeker geen verrassing, omdat de ploeg bovenin de Bundesliga meedraait en SV Sandhausen de nummer zestien is van de 2. Bundesliga. Toch duurde het even totdat Wolfsburg voor het eerst toesloeg. Dat gebeurde na een halfuur via Yannick Gerhard. Zijn 1-0 kreeg al snel een vervolg door toedoen van Weghorst en omdat collega-aanvaller Joao Victor er ook nog 3-0 van maakte, was het duel voor rust al beslist. In de tweede helft nam Wolfsburg gas terug, maar scoorde het nog wel een keer. Weghorst legde de eindstand in de slotfase vast op 4-0.

Weghorst is sowieso bezig aan een goed seizoen, aangezien hij in de Bundesliga al op negen goals staat. Overigens stond ook landgenoot Jeffrey Bruma vanavond in de basis bij Wolfsburg.