AZ zwijnt in topper tegen Vitesse en heeft de top in zicht

23 december 2020, 18:43   Bijgewerkt: 23 december 2020, 20:46

AZ heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan tegen directe concurrent Vitesse. De ploeg van trainer Pascal Jansen was in het AFAS Stadion zeker niet de betere ploeg, maar won uiteindelijk met 3-1. Daarmee zijn de Alkmaarders de top drie tot op drie punten genaderd en is de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie bijzonder spannend.

De gastheer begon ijzersterk in eigen huis en had al na twee minuten op voorsprong kunnen staan. Timo Letschert stond helemaal vrij na een vrije trap van Teun Koopmeiners, maar de verdediger kopte over. Daarna hielp Maximilian Wittek AZ onbedoeld een handje door de bal cadeau te doen aan Jesper Karlsson. De flamboyante buitenspeler maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje en schoot de thuisploeg vroeg op 1-0. Daarna bleef AZ de betere partij en werd een fraai doelpunt van Reijnders afgekeurd vanwege buitenspel.

Vitesse werd vervolgens wakker en kreeg meerdere mogelijkheden om AZ veel pijn te doen. Oussama Darfalou en Matús Bero hadden hun vizier in de eerste helft echter niet op scherp staan. Zij verschenen vogelvrij in de zestien van Bizot, maar kregen de bal niet tussen de palen. Ook Loïs Openda had de gelijkmaker op zijn schoen. Een uitstekende voorzet van Eli Dasa werd door de huurling bij de tweede paal naast het doel gegleden. De grootste kans was voor Bero, die zijn fraaie kopbal door Bizot uit de hoek getikt zag worden.

Waar de Arnhemmers grote kansen lieten liggen, vloog aan de overkant uit het niets de 2-0 binnen. Owen Wijndal mocht de gehele helft van Vitesse oversteken en had meerdere ploeggenoten om af te spelen. Hij koos uiteindelijk voor Myron Boadu en de spits bleef, nadat hij aan buitenspel ontsnapte, ijzig kalm oog in oog met Remko Pasveer. Vitesse was daarna de kluts kwijt en gaf bijna nog een treffer weg. Karlsson werd net op tijd van de bal gezet door Jacob Rasmussen en Boadu knalde in de absolute slotfase in het zijnet.

Direct na de thee kwam Vitesse op gelukkige wijze terug in de wedstrijd. Letschert schoot hard tegen Openda aan en zag de bal met een boogje in de verre hoek belanden. Reijnders had die feestvreugde snel kunnen bederven, maar Pasveer tikte zijn inzet ternauwernood uit de hoek. In het vervolg van de tweede helft waren grote kansen schaars, al werd een doelpunt van Darfalou nog wel afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna werd AZ dreigender en kwamen er kansjes voor Boadu en Karlsson, die allebei niet hun tweede van de avond maakten.

Opstellingen & beoordelingen:*

AZ: Marco Bizot 6; Yukinari Sugawara 6.5, Timo Letschert 6 (53. Zakaria Aboukhlal 5.5), Pantelis Hatzidiakos 6, Owen Wijndal 6; Tijani Reijnders 6.5, Fredrik Midtsjø 6.5, Teun Koopmeiners 6.5; Jesper Karlsson 6.5 (82. Håkon Evjen -), Myron Boadu 7 (75. Ferdy Druijff -), Calvin Stengs 6.5.

Vitesse: Remko Pasveer 6; Danilho Doekhi 6.5, Riechedly Bazoer 6 (68. Thomas Buitink 6), Jacob Rasmussen 6.5; Eli Dasa 6, Maximilian Wittek 5 (79. Million Manhoef -), Sondre Tronstad 6 (23. Thomas Bruns 5.5), Matús Bero 6, Oussama Tannane 6.5; Oussama Darfalou 6, Loïs Openda 5.5 (79. Armando Broja -).

Man of the Match: Myron Boadu

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen