Record lonkt voor Breukers bij Heracles: "Ben stiekem wel trots"

Record lonkt voor Breukers bij Heracles: "Ben stiekem wel trots"

23 december 2020 – Als Tim Breukers woensdagavond in actie komt bij Heracles Almelo tegen FC Groningen, dan evenaart hij het record van Kwame Quansah wat betreft de meeste eredivisiewedstrijden voor Heracles Almelo. De rechtsback is trots.

Als Breukers vanavond speelt, komt hij op 262 duels. Evenveel als Quansah. "Het is echt een mooie mijlpaal. Ik heb normaal niet zo veel met statistieken, ben er te nuchter voor, maar nu ben ik stiekem wel trots", vertelt hij aan Tubantia. Hij speelde in een inmiddels ver verleden nog wel samen met de huidig recordhouder. "Hij was van steen, bikkelhard, voelde nooit wat. En hij was gierig, we mochten wel bij hem langskomen, maar dan moesten we ons eigen drinken meenemen. Ha, ha. Ik heb geen contact meer met hem en verwacht geen appje."

Breukers maakte in december 2007 zijn debuut voor Heracles. Hij is trots op het record en weet verder niet wat de toekomst gaat brengen. "Mijn doel is om de eerste plek van Kwame over te nemen. Verder zien we het wel", zegt de 33-jarige rechtsback, die en duidelijk antwoord heeft op de vraag welke wedstrijd hij graag zou willen vergeten. "Persoonlijk FC Groningen uit, Tadic en Stenman speelden er. Ik werd werkelijk de hele wedstrijd voorbij gelopen door die twee. De tijd ging maar niet voorbij. Ik dacht echt: ik kan er he-le-maal niets van."

gerelateerd