De Jong sluit na winterstop aan in selectie Heerenveen

23 december 2020, 13:49

Siem de Jong koos vorige maand voor een terugkeer naar de Nederlandse velden. Het contract van de middenvelder liep af bij FC Cincinnati, waardoor De Jong voor een comeback in de Eredivisie koos. De ex-Ajacied heeft zich echter sindsdien nog niet tijdens wedstrijdminuten getoond. Een kwestie van tijd, volgens trainer Johnny Jansen.

De hoofdcoach van SC Heerenveen verwacht na de jaarwisseling een beroep te kunnen doen op de middenvelder. Op 10 januari zal De Jong bij de wedstrijdselectie zitten voor het thuisduel met Fortuna Sittard, zo bevestigt Jansen tegenover de Leeuwarder Courant. De Friezen zijn dolblij met de middenvelder. "Siem kan heel goed voetballen. Dat zie je onder meer in de positiespellen die we doen. Bovendien heeft hij zoveel rust aan de bal."

De Jong had de laatste jaren veel last van fysiek malheur. Daarom is Jansen dan ook voorzichtig met zijn aanwinst. "We willen Siem fysiek natuurlijk niet kapotmaken. Daarom gaan we een individueel plan voor hem maken. Maar Siem zit, als we op 10 januari tegen Fortuna Sittard spelen, gewoon bij de wedstrijdselectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen