'Bas Dost maakt overstap naar Club Brugge, contract voor 1,5 jaar'

23 december 2020, 13:00   Bijgewerkt: 23 december 2020, 13:14

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: Bas Dost mag dan wel basisspeler zijn in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt, tot een langer verblijf leidt het niet. De 31-jarige spits maakt per direct de overstap van Frankfurt naar Club Brugge, waar hij samen gaat spelen met Nederlanders Ruud Vormer en Noa Lang.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Beide ploegen hebben het nieuws nog niet bevestigd. Dost gaat bij de regerend landskampioen van België een contract tekenen tot de zomer van 2021. Dost en Brugge zijn inmiddels al akkoord over de voorwaarden. De Belgische topclub aasde in de zomer al op de komst van Dost, maar die transfer liep stuk wegens financiële problemen. In de winter lijkt Brugge het tot 2022 doorlopende contract wél af te kunnen kopen.

Dost was dit seizoen goed op dreef bij Eintracht. De spits was in twaalf competitieduels viermaal trefzeker en bereidde bovendien twee treffers voor. De Oranje-international brak door bij Heracles en verdiende via SC Heerenveen een overstap naar het buitenland. Bij VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon en dus Frankfurt toonde hij zich een ware goaltjesdief.

Bij Club Brugge, de huidige koploper van de Belgische competitie, gaat Dost samenspelen met aanvoerder Ruud Vormer en buitenspeler Noa Lang. De topclub haalt graag Nederlandse spelers naar de Jupiler Pro League. Eerder stonden ook spelers als Stefano Denswil, Lex Immers en Jordy Clasie onder contract bij Club Brugge.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen