Pirlo kraakt Juve: "Dit ligt puur aan onze instelling"

23 december 2020, 11:04

Juventus blameerde zich dinsdagavond door in eigen huis met 0-3 onderuit te gaan tegen Fiorentina. De Oude Dame kreeg daarmee opnieuw een gevoelige tik in strijd om de landstitel: met vijftien verliespunten is de achterstand op koploper AC Milan inmiddels opgelopen tot zeven punten. Coach Andrea Pirlo was logischerwijs dan ook zwaar ontevreden.

Juve leed de eerste competitienederlaag van het seizoen. "In wedstrijden voor kerst gebeurt het soms dat je al denkt aan de vrije dagen. We waren niet geconcentreerd genoeg en konden ons niet meer herpakken", aldus Pirlo na afloop in gesprek met diverse Italiaanse media. "Dat Juve lang met een man minder speelde vanwege een rode kaart voor Juan Cuadrado, was volgens Pirlo geen reden voor het povere spel. Dat mogen we niet als excuus gebruiken. Dit resultaat ligt puur aan onze instelling."

Eerder op de dag had Juve te horen gekregen dat het de wedstrijd tegen Napoli alsnog moest spelen. Dat besloot het Olympisch Comité, nadat Juve eerder een 3-0 zege had genoteerd omdat Napoli vanwege een corona-uitbraak niet was komen opdagen. Daar had Pirlo geen problemen mee. "We hebben er absoluut geen probleem mee om die wedstrijd te spelen Ik vind het alleen jammer voor al die ploegen die wel gewoon in actie moesten komen, hoewel ze nog veel meer spelers misten door COVID-19. Voor die clubs lijkt me het niet heel eerlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen