Ten Hag vertrouwt Promes: "Maar dan heeft hij probleem"

23 december 2020, 08:01   Bijgewerkt: 23 december 2020, 08:34

Voor het eerst heeft Erik ten Hag uitgebreid gereageerd op het incident rond Quincy Promes, die vorige week in de gevangenis belandde na mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij. De aanvaller van Ajax werd daarmee de meestbesproken voetballer van de Nederlandse velden, maar keerde afgelopen weekend tegen ADO Den Haag terug op het veld.

Ten Hag geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij denkt dat Promes er niets mee te maken heeft. "Ik geloof in vertrouwen. Als ik hem op voorhand niet vertrouw, staat de relatie trainer-speler op scherp. Nu hij mij persoonlijk heeft gezegd dat hij het niet heeft gedaan, vertrouw ik hem", verklaart de Nederlandse oefenmeester.

Natuurlijk verandert dat als blijkt dat Promes tóch betrokken is bij het incident. "Het is zuiver hypothetisch, maar als toch blijkt dat hij heeft gelogen, dan wordt het een andere discussie en is er sprake van een heel andere situatie", aldus Ten Hag. "Dan is onze vertrouwensrelatie geschaad. En heeft Quincy wel een probleem, ja." Daar wil Ten Hag echter niet over nadenken. "Formeel zeg ik: het ligt bij justitie. Er wordt onderzoek gedaan. En uiteindelijk zal blijken wat er is gebeurd. Tot het tegendeel wordt bewezen, is Quincy onschuldig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen