Blunderend Arsenal krijgt in beker pak slaag van Man City

22 december 2020, 23:02

De gifbeker moet helemaal leeg voor Arsenal, zo is dinsdag maar weer eens gebleken. In de kwartfinale van de League Cup tegen Manchester City lukte het de ploeg van Mikel Arteta niet om de ommekeer te bewerkstelligen. In tegendeel: de 1-4 nederlaag was het zoveelste dieptepunt in een werkelijk verschrikkelijk seizoen.

Het vervelende voor Arsenal was bovendien dat Pep Guardiola er dinsdag voor koos om een sterk team aan te laten treden in de kwartfinale van de League Cup. Al na twee minuten leverde dat een goal op voor de bezoekers. Oleksandr Zinchenko bracht de bal in en Gabriel Jesus kon geheel vrijstaand binnenkoppen. De verdediging deed niets, net als de tweede keeper Rúnar Alex Rúnarsson. De van Dijon overgekomen IJslander maakte daar zijn eerste fout van meerdere blunders.

Manchester City tikte Arsenal van de mat, maar liet na om door te drukken. Arsenal kwam iets beter in het spel en maakte zelfs gelijk. Na een halfuur zette Gabriel Martinelli, die weer terug is na blessureleed, voor. Die prima bal werd binnengekopt door Alexandre Lacazette: 1-1.

In de tweede helft ging het vervolgens alsnog helemaal mis voor Arsenal. Een gemakkelijk te pakken vrije trap van Riyad Mahrez glipte door de vingers van Rúnarsson, die een vreselijke fout beging. Kort daarna schatte hij een diepe bal ook niet goed in, waardoor Phil Foden de bal over hem heen in het doel kon tikken. De Engelsman deed dat fraai, maar in de herhaling was te zien dat hij buitenspel stond. Aymeric Laporte deed daarna ook nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 1-4. Nieuwe kopzorgen dus voor Mikel Arteta, terwijl Manchester City doorstoot naar de halve finale van het tweede bekertoernooi van Engeland.

Arsenal zal de wonden moeten likken na een nieuwe mokerslag. Dat zal dan snel moeten gebeuren, want op tweede kerstdag wacht de ontmoeting met Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen