Sparta profiteert van lusteloos Twente en sluit 2020 goed af

22 december 2020, 22:57

FC Twente heeft de prima eerste seizoenshelft in mineur afgesloten. De ploeg van trainer Ron Jans ging in de eigen Grolsch Veste met 0-2 onderuit tegen een prima Sparta Rotterdam. De gasten kwamen in de laatste seconden van de eerste helft op voorsprong via Mario Engels, Deroy Duarte besliste het duel in de tweede helft met een prachtige treffer: 0-2.

Sparta begon scherper aan de wedstrijd dan de tegenstander uit Enschede. Dat resulteerde al snel in de eerste grote kans van de wedstrijd: Lennart Thy gaf de bal goed voor op Engels, die oog in oog kwam met Joël Drommel. De Twente-doelman hield zijn doel knap schoon. Het was niet het enige gevaar van Engels in het eerste kwartier. De Sparta-aanvaller kreeg drie keer de mogelijkheid om het Twente-doel onder vuur te nemen.

Twente speelde ongeïnspireerd, was de bal voortdurend snel kwijt en zag hoe Sparta simpel op de been bleef. De uitploeg was de gehele eerste helft de betere ploeg, maar had moeite het doel van Twente te vinden. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Henk Fraser alsnog waar het recht op had. Een vrije trap viel via Adil Auassar voor de voeten van Engels, die dankbaar profiteerde van de geboden ruimte in het strafschopgebied. Hij schoot de bal langs een kansloze Drommel: 0-1.

Sparta zocht in de tweede helft niet veel de aanval, maar kwam wél op een 0-2 voorsprong. Keeper Maduka Okoye pakte een kopbal van Kik Pierie en schoot de bal snel naar voren. Deroy Duarte draaide zich vervolgens knap vrij randje zestien en krulde de bal prachtig achter een kansloze Drommel.

Met deze treffer leek het verzet van Twente gebroken. Invaller Reda Kharchouch dacht de score naar 0-3 te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kreeg hij nog een honderd procent kans. Volledig vrij voor Drommel raakte hij de bal echter helemaal verkeerd: ver naast. Halil Dervisoglu kreeg de kans om Twente vlak voor tijd terug te brengen in de wedstrijd, maar mikte net over.

Door de overwinning klimt Sparta over FC Utrecht heen op de Eredivisie-ranglijst. De mannen van Fraser staan negende, met achttien punten uit veertien wedstrijden. Voor Twente zal de nederlaag voelen als een onnodige: het blijft steken op de zesde plaats met 24 punten.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 6; Tyronne Ebuehi 5,5, Julio Pleguezuelo 5 (80. Dario Dumic -), Kik Pierie 5, Jayden Oosterwolde 5,5; Wout Brama 4,5, Godfried Roemeratoe 6 (80. Ramiz Zerrouki -), Luka Ilic 5,5 (80. Jesse Bosch -); Václav Cerný 5 (68. Halil Dervisoglu 5,5), Danilo 5, Queensy Menig 4,5 (80. Alexander Jeremejeff -)

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 7; Dirk Abels 6,5, Bart Vriends 7, Michael Heylen 7, Mica Pinto 6,5; Wouter Burger 6,5 (82. Tom Beugelsdijk -), Adil Auassar 7, Mario Engels 7,5 (69. Reda Kharchouch 5,5); Sven Mijnans 6 (53. Jeffry Fortes 6), Lennart Thy 6,5 (82. Bryan Smeets -), Deroy Duarte 7,5

Man of the Match: Deroy Duarte

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen