Ajax
1 – 1
Vitesse

Dortmund imponeert niet, maar gaat wel door in beker

Dortmund imponeert niet, maar gaat wel door in beker

22 december 2020 – Zonder groots te spelen heeft Borussia Dortmund de achtste finale van de DFB Pokal bereikt. Eintracht Braunschweig, dat vijftiende staat op het tweede niveau, werd 0-2 verslagen. De eerste goal viel vroeg in de wedstrijd, terwijl de tweede treffer pas laat werd aangetekend.

Na twaalf minuten opende Mats Hummels het bal voor Dortmund tegen de 2. Bundesliga-ploeg. Een gemakkelijke avond leek er vervolgens aan te komen, maar die kwam er niet. Dat had alles te maken met het feit dat de topclub de vele kansen die verzilverde. Mogelijkheden en balbezit genoeg voor Dortmund, maar het ontbrak aan scherpte voor de goal.

De thuisploeg kreeg het niet voor elkaar om de boel om te draaien en een echt offensief in de tweede helft kwam er ook niet van de grond. Jadon Sancho scoorde nog wel en legde de eindstand vast op 0-2. Dortmund heeft zich zodoende ook goed gerevancheerd voor het verlies van afgelopen weekend in de Bundesliga tegen 1.FC Union Berlin. Die nederlaag betekende de eerste nederlaag onder de interim-trainer Edin Terzi?, die het stokje bij de nummer vijf van de Bundesliga onlangs overnam van Lucien Favre.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021