PSV schrikt even, maar legt VVV-Venlo eenvoudig over de knie

22 december 2020, 22:00

Op overtuigende wijze heeft PSV dinsdagavond met 4-1 gewonnen van VVV-Venlo. De ploeg uit Limburg kwam nog wel op voorsprong, maar dat was ongeveer de enige kans die het kreeg. PSV was in de rest van de wedstrijd veel sterker, op de zege was dan ook niets af te dingen. Philipp Max was de uitblinker, hij zorgde met een penalty voor de 1-1 en bereidde de 2-1 van Olivier Boscagli voor. Enig smetje op de zege van PSV was het uitvallen van Mohamed Ihattaren, ook al zag het er niet al te ernstig uit.

Met totaal andere belangen stapten PSV en VVV-Venlo deze dinsdagavond het veld in het Philips Stadion op: VVV op zoek naar de eerste zege in tien wedstrijden terwijl een punt ook goed was, PSV op jacht naar drie punten om het gat met koploper Ajax (voor even) te dichten. PSV deed dat zonder Donyell Malen, de spits had teveel pijntjes en werd daarom buiten de selectie gehouden door trainer Roger Schmidt.

Ondanks de afwezigheid van Malen was het krachtsverschil tussen beide ploegen op het veld direct zichtbaar. Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer, PSV maakte het spel en VVV hield tegen. Dat leidde al snel tot een paar kansjes voor PSV, maar de thuisploeg vond het doel niet, waarna de Eindhovense storm wat ging liggen. VVV kroop wat meer uit de schulp en pardoes was de eerste de beste kans raak. Vito van Crooy draaide weg bij zijn tegenstander, gaf voor en vond de vrijstaande Arias. Die knalde via Dumfries raak: 0-1.

De 1-1 halverwege was niet waar PSV op had gehoopt, dus moest het in de tweede helft blijven aanzetten om VVV op de knieën te krijgen. Gelukkig voor PSV lukte dat al in het eerste kwartier na rust, het scoorde daarin twee keer. Bij de 2-1 was Max opnieuw betrokken, dit keer als aangever. Zijn corner belandde precies op het hoofd van centrale verdediger Boscagli en die kopte goed binnen voor de 2-1. Een minuut of acht later was het de beurt aan Cody Gakpo, die met links vol uithaalde en de verre hoek vond.

Pas in de absolute slotfase slaagde PSV erin om de score verder op te voeren. Dat had aan de ene kant te maken met het PSV lang niet lukte om nog gaten in de Limburgse muur te vinden en anderzijds met dat Gakpo op aangeven van Dumfries de paal trof. In de laatste minuut van de blessuretijd ging de bal er dan wel in: invaller Adrian Fein scoorde. Dus bleven de punten gewoon in Eindhoven en sloot PSV daarmee 2020 goed af. Na de winterstop speelt het direct tegen Ajax en gaat duidelijk worden wie er echt aanspraak gaat maken op de titel.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Yvon Mvogo 5.5, Denzel Dumfries 7, Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6.5, Philipp Max 8 (81. Adrian Fein -), Mario Götze 6.5, Ibrahim Sangaré 6, Jorrit Hendrix 6.5, Mohamed Ihattaren 6.5 (57. Joël Piroe 5), Cody Gakpo 7.5, Noni Madueke 6.5.

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5, Tobias Pachonik 5, Steffen Schäfer 5, Christian Kum 4, Lukas Schmitz 5 (76. Guus Hupperts -), Danny Post 5, Vito van Crooy 5.5, Torino Hunte 5 (71. Tristan Dekker ), Evert Linthorst 5 (76. Joshua John -), Giorgos Giakoumakis 5, Jafar Arias 6.

Man of the match: Philipp Max

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen