Emmen verliest ook van Utrecht, Hake pakt eerste driepunter

22 december 2020, 20:45   Bijgewerkt: 22 december 2020, 20:56

FC Emmen heeft de eerste seizoenshelft dinsdagavond in mineur afgesloten tegen FC Utrecht: 2-3. In eigen huis boog het een 0-1 achterstand (Eljero Elia) om naar een 2-1 voorsprong (beauty's Miguel Araujo en Lucas Bernadou). In de tweede helft gaf Utrecht extra gas en dat resulteerde in treffers van Joris van Overeem en Adrián Dalmau. De thuisploeg kon hier niks meer tegenover zetten. Zodoende gaat Emmen 2021 in als de nummer laatst van de Eredivisie.

Een overwinning was dat het enige wat écht telde voor beide ploegen. Utrecht begon sterk aan het duel en kreeg binnen zeven minuten al twee grote kans op de openingstreffer. Eerst kopte Justin Hoogma maar nét naast en daarna was Mahi dichtbij met een slim hakballetje. Emmen toonde onzeker en onrustig en had moeite om het gaatje te vinden. Het stond na twintig minuten spelen wel bijna op voorsprong na een goede kopbal van Araujo.

Even later was het Utrecht dat op voorsprong kwam. Elia kreeg ruime en haalde in kansrijke positie doeltreffend uit: 0-1. Het doelpunt van Utrecht viel op een moment dat de thuisploeg zich steeds meer liet gelden. Die fase werd uiteindelijk ook beloond met een doelpunt, want zes minuten na de 0-1 van Elia maakte Araujo gelijk uit een vrije trap. Hij krulde de bal schitterend in de kruising en liet daarmee Eric Oelschlägel kansloos.

Zo was het ineens een open wedstrijd geworden in Drenthe. Beide ploegen lieten zich zien creëerden kansen. Namens Utrecht waren Bart Ramelaar (schot over) en Gyrano Kerk (lat) dichtbij een treffer en bij Emmen zag Bernadou een snoeihard schot op de bovenkant van de lat belanden. Diezelfde Bernadou had even later wél succes. Hij kreeg de bal, aarzelde niet en knalde de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-1. Een flinke domper voor Utrecht op slag van rust.

In de tweede helft gingen de bezoekers verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Van de Streek was belangrijk in die zoektocht. Eerst stuitte hij van dichtbij op Telgenkamp om vervolgens niet veel later de Emmen-goalie alsnog te passeren. Een voorzet van Kerk werd enigszins van richting veranderd waardoor de middenvelder de bal makkelijk binnen kon schieten. Emmen was de geliefde voorsprong kwijt en moest in de achtervolging. Na een grote kans voor Utrechter Django Warmerdam was invaller Donis Avdijaj dichtbij de voorsprong. Hij schoot maar nét naast het Utrechtse doel.

De ploeg uit de Domstad schreef zodoende drie hele belangrijke punten bij. Het staat voor tenminste één dag negende. In Emmen zijn de druiven zuur. Het sluit de eerste seizoenshelft af op de laatste plaats zónder overwinning.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6; Ricardo van Rhijn 6, Miguel Araujo 6.5, Nick Bakker 6 (85. Ben Scholte -), Caner Cavlan 6; Glenn Bijl 6, Keziah Veendorp 6, Lucas Bernadou 6.5; Sergio Pena 6, Anco Jansen 6 (69. Donis Avdijaj 6 ), Marko Kolar 5.5 (69. Sekou Sidibe 5.5)

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6; Mark van der Maarel 6, Tommy St. Jago 6, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 6; Joris van Overeem 6.5, Sander van de Streek 6, Bart Ramselaar 6 (57. Adrián Dalmau 6.5); Gyrano Kerk 7, Mimoun Mahi 6.5, Eljero Elia 6.5 (76. Moussa Sylla -)

Man of the match: Gyrano Kerk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen