Stevens wint met Schalke 04 van vierdeklasser in de beker

Stevens wint met Schalke 04 van vierdeklasser in de beker

22 december 2020 – Een welkom succes voor Huub Stevens en Schalke 04. De Nederlandse trainer is er met de ploeg uit Gelsenkirchen namelijk in geslaagd om de achtste finale van de beker te halen. Dat ticket werd gepakt door een 1-3 zege op SSV Ulm 1846.

Schalke was het aan de stand verplicht om dat voor elkaar te krijgen, omdat de tegenstander actief is op het vierde niveau in Duitsland. Wedstrijden winnen is voor Schalke echter geen normale zaak, aangezien het sinds januari geen Bundesliga-duel meer won. Mede daardoor werd Stevens afgelopen weekend weer op de bank neergezet, maar onder zijn leiding verloor Schalke ook van Arminia Bielefeld.

Afgesproken werd dat Stevens het bekerduel van vanavond zou coachen, om daarna zijn werkzaamheden naast zich neer te leggen. De 67-jarige Nederlander moest zijn licentie opnieuw aanvragen om tijdelijk op de bank te zitten bij Die Königsblauen, maar die is slechts geldig tot 1 januari 2021. Omdat Stevens niet van plan is die te verlengen, had hij alleen vanavond nog de leiding over een wedstrijd van Schalke.

NA een halfuur brak Suat Serdar de ban voor Schalke, dat in de tweede helft verder uitliep. Dat gebeurde door twee goals van Benito Raman. Johannes Reichart maakte vervolgens nog wel de eretreffer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021