Fortuna klopt RKC in extremis; Ultee kent absolute topstart

22 december 2020, 18:51   Bijgewerkt: 22 december 2020, 19:27

Fortuna Sittard heeft het jaar 2020 met een goed resultaat weten af te sluiten. Nadat Fortuna Sittard en RKC Waalwijk beide in de eerste helft hadden gescoord via Sebastian Polter en Finn Stokkers, was het Lisandro Semedo die in de extra tijd de winnende wist te maken, 2-1 voor de Limburgers. Fortuna heeft onder Sjors Ultee nu tien punten gepakt in vier duels en heeft de stijgende lijn te pakken.

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk zijn beide op zoek naar hetzelfde. Afstand nemen van de onderste plekken, zodat ze met een rustiger gevoel het nieuwe jaar in konden gaan. In de openingsfase was dat vooral te merken aan de ploeg van Fred Grim. De ploeg uit Waalwijk pakte de regie en liet, op een beroerd veld, verzorgd voetbal zien. Na een kwartier spelen werd RKC voor zijn spel beloond. Mats Seuntjes leek verrast door het vroege druk zetten van de ploeg uit Waalwijk en verloor de bal, waarop RKC snel kon omschakelen. Cyril Ngonge stak de bal snel op Stokkers, die hard raak schoot en zijn goede vorm van de laatste weken daarmee doorzette, 0-1.

De tweede helft begon veelbelovend toen Polter al binnen de minuut over de goal van Lamprou schoot. Daarna zakte het niveau ver weg. Na ruim een uur spelen was er nog een opvallend moment. Roel Janssen, die al een gele kaart had, onderbrak een aanval met een bewuste handsbal, maar kreeg niet een gele kaart, tot grote verbazing van RKC Waalwijk. Daar kwam de ploeg van Sjors Ultee goed weg.

Na zeventig minuten spelen begon Fortuna Sittard meer druk te zetten. Dat resulteerde niet in een beter veldspel, maar wel in meerdere kansen. De grootste kans was weer voor Polter die een grote mogelijkheid, na een goede voorzet van Flemming, naast de goal wist te koppen. Fortuna Sittard bleef doorzetten en werd pas in blessuretijd beloond. Na een dieptepass twijfelde keeper Lamprou bij het uitkomen, waardoor Semedo kon profiteren en de bal hard langs de keeper schoot, wat meteen de winnende betekende. Fortuna pakt met deze 2-1 overwinning heel belangrijke punten en kan met een goed gevoel het jaar 2020 afsluiten.

Opstellingen en beoordelingen:

Fortuna: Yanick van Osch 6,5, Martin Angha 6, Roel Janssen 6, Lisandro Semedo 7, Zian Flemming 6,5, Sebastian Polter 7, Mats Seuntjes 6 (45. Emil Hansson 6,5), Tesfaldet Tekie 5,5, Ben Rienstra 6, George Cox 6, Lazaros Rota 6

RKC: Kostas Lamprou 7, Melle Meulensteen 6,5, Vurnon Anita 6, Paul Quasten 6 (83. Luuk Wouters), Cyril Ngonge 6,5 (65. Ayman Azhil 5,5), Lennerd Daneels 6 (75. Sylla Sow), Anas Tahiri 6, Finn Stokkers 7 (75. Vitalie Damascan) , Richard van der Venne 6, Lars Nieuwpoort 6 (83. Hans Mulder), Saïd Bakari 6,5

Man of the match: Lisandro Semedo

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen