Beroep Napoli succesvol: verlies tegen Juve geschrapt

22 december 2020, 18:09

De reglementaire 3-0 nederlaag die Napoli aan de broek kreeg vanwege het niet spelen van de uitwedstrijd tegen Juventus in oktober, is geschrapt. Napoli kreeg een 3-0 nederlaag en bovendien een punt aftrek omdat het niet in actie kwam, maar in hoger beroep is besloten dat die straf onterecht is. Daardoor wordt de wedstrijd binnenkort alsnog gespeeld.

Napoli kreeg een punt een mindering, terwijl Juventus de punten van de gratis overwinning er al bij had gekregen. Het puntenaantal van Juventus gaat zodoende terug van 27 naar 24. Begin oktober weigerde Turijn om af te reizen naar Turijn, omdat er een coronabesmetting in de selectie was. De regels schreven echter voor dat Napoli gewoon moest spelen, maar de ploeg weigerde dat. Juventus wilde ook dat de wedstrijd doorging en stond gewoon op het veld, zonder dat de tegenstander er was.

Uiteindelijk moest Napoli het Italiaanse Olympisch Comité inschakelen om de straf uit de boeken te krijgen. Na maanden gesteggel heeft de ploeg uit Napels gelijk gekregen, waardoor het er een punt bij krijgt in de Serie A en zich op kan maken voor een ontmoeting met Juventus. Wanneer het inhaalduel gespeeld gaat worden, is nog niet duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen