Heerenveen mist Van Bergen mogelijk tegen 'degelijk' Feyenoord

22 december 2020, 17:45

SC Heerenveen sluit het jaar 2020 woensdag af met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In welke opstelling de Friese ploeg gaat aantreden, is nog niet helemaal duidelijk. Achter de naam van Mitchell van Bergen staat namelijk een vraagteken.

Woensdag wordt besloten of Van Bergen meedoet. "Mitchell heeft een verkramping in zijn hamstring", aldus trainer Johnny Jansen tegen de Leeuwarder Courant. "Het is trouwens niet zo dat hij meer risico loopt op een verergering van die blessure, als hij speelt tegen Feyenoord." Wie er zeker niet bij is, is Pawel Bochniewicz. De Poolse verdediger is geschorst en wordt vervangen door Ibrahim Dresevic.

Hij was vorig seizoen een belangrijke kracht, maar is dit seizoen bankzitter. Jansen ziet het als dezelfde situatie als waarin Daniel Høegh vorig seizoen zat. "Ibrahim heeft een teleurstellende voorbereiding gehad", aldus Jansen. "Hij heeft toen absoluut niet het niveau aangetikt van vorig jaar. Ibrahim is soms nog een beetje te makkelijk. Maar als hij gefocust is, dan denk ik dat we drie heel goede centrale verdedigers hebben. Ibrahim is misschien zelfs wel de meest talentvolle van de drie."

Jansen weet dat Feyenoord de favoriet is voor de wedstrijd van woensdag. "Feyenoord is een degelijke ploeg met individuele kwaliteiten", vindt Jansen. "Met die opvatting winnen ze veel wedstrijden. Of het overtuigend is? Dat weet ik niet. Daarvoor heb ik te weinig van ze gezien. Maar ze zijn wel een jaar ongeslagen geweest."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen