Snoei hoopt op langer verblijf: "Ligt nog een mooie uitdading"

22 december 2020, 16:35

Als het aan Mike Snoei ligt, wordt zijn aflopende contract bij De Graafschap nieuw leven ingeblazen door de clubleiding. De oefenmeester heeft het goed naar zijn zin in Doetinchem en wil graag aanblijven, met de hoop komend seizoen in de Eredivisie te spelen. De trainer ziet nog voldoende perspectief bij de club.

"Er ligt hier wat mij betreft nog een hele uitdaging. Ik zit eigenlijk vooral met een onbevredigend gevoel", vertelt Snoei aan Omroep Gelderland. Vorig seizoen was hij tijdens zijn eerste voetbaljaar als De Graafschap-coach op weg naar promotie, totdat corona roet in het eten gooide. "Het is natuurlijk een turbulent jaar geweest. Als ik gisteravond ook weer de wedstrijd van Almere zie. Zo vreselijk klinisch allemaal in deze rare tijd. De beleving rondom het voetbal is totaal anders. Het is minder persoonlijk. Je verlangt zo terug naar mensen die met een biertje en een broodje worst naar het voetbal kijken. Je mist je eigen familie bij een wedstrijd en dat geeft soms weinig voldoening."

Toch wil hij de club graag naar de Eredivisie helpen. Momenteel staat de club uit Doetinchem derde. "Het voelt daarmee als onafgemaakt. Dat is een heel sterk gevoel", doelt hij op het afgebroken vorige seizoen. "We kwamen in januari als herboren terug uit het trainingskamp in Spanje. Dat hadden we nu ook graag gewild. Wat toen volgde was een prachtige serie. We wilden zo graag naar die Eredivisie, maar dat is er nooit van gekomen."

Het is de vraag of de clubleiding Snoei de kans geeft om volgend jaar weer voor de groep te staan. "Ik verwacht wel op redelijk korte termijn dat er al duidelijkheid komt", laat hij weten. "Maar ik denk niet dat je dat moet laten afhangen van een bal binnenkant paal. Dat zou ik jammer vinden. De club weet in anderhalf jaar tijd heel goed hoe ik functioneer en dat ik een bepaalde visie heb die we ook al behoorlijk duidelijk op tafel hebben liggen. We zijn nu in gesprek en evalueren. Mijn doelstelling is een mooie vervolgstap. Ik weet waar ik naar toe wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen