Janssen: "We hebben onszelf in een moeilijke situatie gebracht"

Janssen: "We hebben onszelf in een moeilijke situatie gebracht"

22 december 2020 – Willem Janssen hoopt dat FC Utrecht de weg naar boven snel in gaat slaan. De middenvelder kwam dit seizoen nog amper in actie vanwege een zware knieblessure, maar hoopt zijn ploeg weer te kunnen helpen binnen de lijnen. Hij voelt zich klaar voor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop.

"Nu heb ik het gevoel, dat ik er ook echt klaar voor ben, als ik de kans krijg", aldus Janssen tegenover De Telegraaf. "Daarvoor was ik wel bij de groep, maar wist ik eigenlijk wel, dat ik nog niet goed genoeg was. Dat gevoel heb ik nu niet meer. Als je er dan moet staan, dan zijn er ook geen excuses meer. Je moet een keer drie wedstrijden op een rij hebben. Dan ben je er weer."

Utrecht kent een teleurstellend seizoen en staat op de tiende plek. "We kunnen allemaal wel zeggen, dat we zo goed samenwerken, maar als spelers moeten we dat onderstrepen met daden en gewoon die wedstrijd winnen. We hebben onszelf in een heel moeilijke situatie gebracht en daar moeten we onszelf weer zien uit te trekken. Wat nu telt, is dat we van FC Emmen moeten winnen."

De 34-jarige aanvoerder keek het afgelopen jaar vooral toe. "Je hebt wel invloed, maar niet op het veld. Je handen jeuken, omdat je heel graag wil spelen. Je wil helpen door de ploeg te ondersteunen, maar je hebt ook met je eigen situatie te maken. Maar tijdens de wedstrijd is je rol minder, omdat je niet tussen de lijnen staat. Dan schreeuw je af en toe wat vanaf de tribune en zeg je in de rust wat je opvalt, maar daar blijft het bij."

Lees ook: Hake wil tegen oude liefde FC Emmen eerste overwinning boeken

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021