El Allouchi is klaar voor stap naar de Eredivisie

22 december 2020, 08:03   Bijgewerkt: 22 december 2020, 08:17

Mounir El Allouchi acht zichzelf rijp voor een stap hogerop. De middenvelder beschikt bij NAC over een aflopend contract en is er met de club niet uitgekomen over een contractverlenging. "Mijn ambitie voor volgend seizoen is de Eredivisie", maakte hij dinsdagochtend duidelijk.

Sinds de stukgelopen onderhandelingen in september is het stil rond een mogelijke contractverlenging van El Allouchi bij NAC. "Het aanbod hebben wij (El Allouchi en zijn zaakwaarnemer, red.) naast ons neergelegd. We zijn er gewoon niet uitgekomen. Heel ver zijn we dus niet. Het algemene plaatje is niet wat ik wil. Ik heb het overigens hartstikke naar mijn zin hoor en ik word goed behandeld door de trainer. Daar ligt het niet aan, maar we zijn niet in een vergevorderd stadium"

Zijn leeftijd (26 jaar) speelt een rol bij zijn ambities, zo vertelt hij aan BN De Stem. "De tijd dringt. Ik ben ouder, verder, meer ervaren en heb in een goed draaidend elftal met Angeliño en García (2017/2018, red.) een prima jaar gehad in de Eredivisie." Dat niveau denkt hij dan ook aan te kunnen. "Ik kan zeker mee in de Eredivisie, honderd procent. Daar spelen is absoluut nummer 1 voor mij. Het voetbal dat daar gespeeld wordt, past meer bij mij. Als je Volendam tegen ons ook ziet: een leuk voetballende ploeg, echt een leuk elftal."

Afgelopen winter was El Allouchi al dicht bij een vertrek uit Breda. Toen ging het echter niet om een stap naar het hoogste niveau, maar naar 'de zandbak'. "Het Midden-Oosten is iets wat ik ambieer, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Denk aan Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook om mezelf als mens te ontwikkelen op het gebied van cultuur en geloof." Over zijn toekomst kan El Allouchi verder nog weinig kwijt. "Ik moet nog over heel veel dingen nadenken. Laat ik het daarop houden. En dat de Eredivisie nu mijn voorkeur heeft ten opzichte van het Midden-Oosten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen