Jong Ajax geeft na rode kaart Bandé overwinning uit handen

21 december 2020, 23:09   Bijgewerkt: 21 december 2020, 23:17

Jong Ajax is maandagavond op De Toekomst onderuit gegaan tegen Telstar. De rode kaart van Hassane Bandé vlak na rust bleek het kantelpunt. Met tien tegen elf kregen de Amsterdammers weliswaar de betere kansen, maar gaven zij ook de zege uit handen: 1-2.

Miskoop Bandé maakte maandagavond zijn basisdebuut voor Jong Ajax na verdeeld over twee seizoenen zeven invalbeurten in de Eerste Divisie. Hij zag zijn vijf jaar jongere teamgenoot Ar'Jany Martha (17) na elf minuten de score openen door raak te koppen op aangeven van leeftijdsgenoot Youri Regeer.

Het spel golfde na het openingsdoelpunt over en neer, maar het duurde tot de tweede helft tot er weer werd gescoord. Dat gebeurde pas nadat Bandé met rood van het veld was gestuurd. Vlak na rust maakte hij een overtreding op Rashaan Fernandes, waarna scheidsrechter Sam Dröge hem wegstuurde.

Vlak na de rode kaart van Bandé leek Ajax op 2-0 te komen, maar het doelpunt van Donny Warmerdam werd (onterecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant telde het doelpunt van Fernandes wel. Hij schoot uit een voorzet van Ilias Bronkhorst de bal tegen de touwen. Jong Ajax kreeg daarna diverse mogelijkheid om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar in de afronding was de thuisploeg onnauwkeurig. Telstar toonde zich efficiënter en scoorde via Niels van Wetten een paar minuten voor tijd de winnende goal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen