Wormuth verdedigt Burgzorg en hoeft medelijden Verbeek niet

21 december 2020, 19:28   Bijgewerkt: 21 december 2020, 21:01

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth neemt het op voor Delano Burgzorg, die zondag na afloop van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen lachend vertelde dat hij zo nu en dan te laat kwam. Dat was hem zondag ook overkomen. Toch startte hij gewoon in de basis.

De keuze van de Duitse trainer pakte goed uit, want Burgzorg opende na zes minuten de score in het Abe Lenstra Stadion en leidde daarmee de 1-2 zege in. "Ik kom vaak te laat. En ook nu ben ik te laat gekomen, maar met dit wil ik ook het team bedanken. Sorry. Hiermee wil ik ze helpen, met die goal. Er komt sowieso nog een straf, maar dat moet ik meenemen. Ik heb al voor Sinterklaas een wekker gekregen, maar die werkte niet", zei Burgzorg na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports.

Gertjan Verbeek, als analist aanwezig bij de wedstrijd, was niet te spreken over Burgzorg. "Wat een verschrikkelijk interview. Wat een koekenbakker. Meerdere keren al te laat gekomen en vandaag ook weer, wat moet je daar nou als trainer mee? Van dat soort gasten ben je afhankelijk. Wat een interview en dat hij er ook nog om staat te lachen. Hoe hij ermee omgaat… Het is verschrikkelijk. Profvoetbal anno 2020, met dit soort gasten. Daar win je toch de oorlog niet mee? Hou op man. Ik krijg medelijden met Frank Wormuth en dat hij met dit soort gasten elke dag op het veld moet staan", reageerde de trainer.

Geen medelijden nodig

Het medelijden van Verbeek heeft Wormuth niet nodig, zegt de trainer van Heracles een dag later tegen Tubantia. "Je hebt te maken met veel spelers en net zo veel karakters. Dat is mijn werk. Delano is een open jongen, dat hij na de wedstrijd zei dat hij vaker te laat komt, past bij hem. Hij heeft het hart op de tong. Aan de andere kant is het niet zo slim van hem om er publiekelijk wat over te zeggen."

Wormuth vindt het gebrek aan stiptheid bij Burgzorg een interessante case. "Bij Burgzorg kan het zijn dat de oorzaak in zijn verleden ligt, dat zegt de wetenschap. Als je thuis geen routine of structuur gewend bent, kan het zijn dat je stiptheid en discipline mist. Daarnaast hoort hij tot de jongere generatie. Zij vinden veel dingen niet zo belangrijk en halen hun schouders op. Overigens hebben we het over een of twee minuten dat hij te laat is."

Wormuth staat nog altijd achter zijn keuze om Burgzorg gewoon op te stellen. "Ik had kunnen zeggen: 'Je bent te laat, doei.' Maar ik heb gekeken naar het grotere geheel. De selectie is gefocust, ik wilde het niet veranderen en het groter maken dan het is. Maar ik heb wel gezegd dat er een moment komt dat hij op de tribune terecht kan komen. Voor nu laten we hem niet vallen en proberen we te helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen