Schmidt relativeert recordzege Ajax: "Dat was een slechte dag"

21 december 2020, 17:38   Bijgewerkt: 21 december 2020, 17:43

PSV-trainer Roger Schmidt hoopt 2020 dinsdag positief af te sluiten. De Eindhovenaren nemen het in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op tegen VVV-Venlo, dat twee maanden geleden een historische 0-13 nederlaag leed tegen Ajax. "Soms heb je er van dat soort wedstrijden tussen zitten", relativeert de Duitse trainer de afgang van de Venlonaren.

VVV-Venlo leed in oktober tegen Ajax de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie. "Ik denk dat iedereen weet dat VVV echt niet zo slecht is als die uitslag deed vermoeden", vertelt Schmidt op de clubsite. "Dat was een slechte dag, maar daar zullen ze ongetwijfeld van hebben geleerd. Het zal ze echt niet nogmaals overkomen. VVV is een fysiek sterke ploeg en gevaarlijk als ze de kans krijgen om de bal voor de goal te slingeren. Bovendien spelen zij zonder druk."

Dinsdagavond hoopt Schmidt de lijn van de laatste weken door te trekken. PSV won de laatste vier wedstrijden, waarvan twee in de competitie. "We zijn moe, maar ook gemotiveerd en goed voorbereid om te knokken voor de punten", gaat hij verder. "Er zat maar weinig tijd tussen alle wedstrijden, maar de stemming in de groep is natuurlijk goed door de resultaten. We spelen goed en we winnen. In onze laatste wedstrijd van het jaar draait het daar natuurlijk ook om: afsluiten met een zege."

Zijn spelers hoeft Schmidt niet te motiveren voor de afsluiter van de eerste seizoenshelft. "De laatste weken hebben de jongens in iedere wedstrijd alles gegeven. In de wetenschap dat we na morgen wat rust hebben en kunnen genieten van tijd met het gezin zal dat tegen VVV-Venlo niet anders zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen