Spuugincident levert Thuram flinke schorsing en boete op

21 december 2020, 17:21

De Duitse voetbalbond heeft Borussia Mönchengladbach-aanvaller Marcus Thuram voor vijf wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen 1899 Hoffenheim. De 23-jarige Fransman moet bovendien een boete van veertigduizend euro betalen.

Thuram moet de komende wedstrijden brommen omdat hij zaterdag Hoffenheim-verdediger Stefan Posch in het gezicht spuugde. Het incident was de scheidsrechter ontgaan, maar na ingrijpen van de VAR werd de aanvaller alsnog van het veld gestuurd. Borussia Mönchengladbach maakte daags na de wedstrijd bekend dat de aanvaller vanwege het spuugincident een maandsalaris moet inleveren. Daar komt de boete van de Duitse voetbalbond bovenop.

Door de schorsing kan Thuram pas op 22 januari weer in actie komen voor Borussia Mönchengladbach. Hij mist het bekerduel met SV 07 Elversberg en de competitiewedstrijden tegen Arminia Bielefeld, Bayern München, VfB Stuttgart en Werder Bremen.

Op Twitter bood Thuram zijn excuses aan voor het spuugincident. 'Ik bied mijn excuses aan iedereen aan, aan Stefan Posch, aan mijn tegenstanders, aan mijn teamgenoten, aan mijn familie en aan iedereen die mijn reactie heeft gezien. Natuurlijk accepteer ik alle consequenties van mijn actie', schreef hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen