Koeman doet beklag over onbestrafte handsbal Ramos

21 december 2020, 16:39   Bijgewerkt: 21 december 2020, 17:45

Ronald Koeman heeft maandag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Real Valladolid zijn beklag gedaan over de onbestrafte handsbal van Sergio Ramos afgelopen zondag tegen Eibar. De aanvoerder van Real Madrid raakte in de slotfase van de wedstrijd de bal in zijn eigen strafschopgebied met de arm, maar de scheidsrechter vond het geen penalty waard en de VAR greep ook niet in.

"Ik begrijp het niet. Ik zal niet herhalen wat ik zei op de dag dat we tegen Real Madrid speelden ('De VAR wordt alleen gebruikt tegen Barcelona', red.). Negen van de tien mensen in Madrid zullen zeggen dat het een penalty was, maar de scheidsrechter niet. Ik vond dat het een strafschop was. De scheidsrechter en VAR oordeelden anders, dat respecteer ik. Maar als je het mij vraagt? Dan zeg ik ja, het was een penalty", aldus de Nederlandse trainer.

Eerder uitte Toni Freixa, één van de kandidaten om de opgestapte Josep María Bartomeu op te volgen als voorzitter van FC Barcelona, al zijn onvrede over het penaltymoment bij Eibar tegen Real Madrid. 'Wat een schandaal! De VAR is een instrument geworden om valsspelen te legaliseren', stuurde hij via Twitter de wereld in.

Real Madrid won zondag de uitwedstrijd tegen Eibar met 1-3. Toen Ramos de bal met zijn arm raakte, stond het nog 1-2. Vlak daarna besliste Lucas Vázquez de wedstrijd door het derde Madrileense doelpunt te maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen