RB Leipzig nog altijd zonder Kluivert, Aubameyang geblesseerd

21 december 2020, 15:56

Voor Justin Kluivert zit het kalenderjaar 2020 erop. De buitenspeler viel vorige midweek geblesseerd uit bij RB Leizpig tegen 1899 Hoffenheim en ontbrak afgelopen weekend al tegen 1. FC Köln (0-0). Ook voor het duel in de DFB-Pokal met FC Augsburg is de Nederlander niet fit genoeg om te spelen.

Dat heeft trainer Julian Nagelsmann laten weten tijdens de persconferentie. Ook Christo Nkunku (enkel) is niet van de partij, terwijl Laki Samardzic een twijfelgeval is. Lukas Klostermann keert wel terug in de selectie van Nagelsmann, maar is in elk geval niet fit genoeg om de negentig minuten vol te maken. Kluivert – die wordt gehuurd van AS Roma door de Duitse club dit seizoen – verkeert dit seizoen in prima vorm, met twee goals in veertien duels. De wedstrijd in de Duitse beker is voor RB Leipzig de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Aubameyang ontbreekt bij Arsenal

Verder kwam er uit Engeland slecht nieuws voor het toch al zo geplaagde Arsenal. Aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang ontbreekt bij The Gunners voor de kwartfinalewedstrijd van de League Cup tegen Manchester City dinsdagavond. De aanvoerder kampt met kuitklachten. Voor Arsneal keert Gabriël na een schorsing weer terug, terwijl Thomas Partey (heupkwetsuur) en Granit Xhaka (schorsing) eveneens ontbreken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen