OSC Lille in handen van Limburgse zakenman

21 december 2020, 14:22

OSC Lille is per direct in handen gekomen van Maarten Petermann. De Limburgse zakenman heeft een groot deel van de aandelen in handen gekregen met zijn bedrijf Merlyn Partners. Het belangrijkste doel voor Petermann is het terugdringen van de schuldenlast, die zo'n honderddertig miljoen euro bedraagt. Olivier Létang is de nieuwe president van de club.

Dat heeft OSC Lille laten weten. Lille verkeert al langere tijd in geldnood en was node op zoek naar een investeerder. De vorige eigenaar had namelijk honderddertig miljoen euro geleend en zou dat bedrag aan de hand van verkochte bedragen van spelers terugbetalen, maar de opbrengsten op de transfermarkt vielen mede door de coronacrisis flink tegen.

Met die financiële injectie van Petermann hoeft de club niet heel veel spelers te verkopen in januari, waardoor ze op volle oorlogssterkte kunnen aantreden tegen Ajax. De nieuwe eigenaren willen een nieuwe manier van scouten introduceren en tevens is er punt achter de samenwerkingsverbanden met Boavista en Moeskroen gezet.

De club van Sven Botman (foto) staat momenteel aan kop van de Ligue 1, de Franse competitie. Zondagavond werd Paris Saint-Germain op een gelijkspel gehouden. Petermann heeft geen ervaring in de voetbalwereld, maar is een investeerder die uit het bankwezen komt. Hij is een vermogend man en wordt getypeerd als een slimme zakenmang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen