Doekhi: "Speelwijze Feyenoord getuigt van respect"

Doekhi: "Speelwijze Feyenoord getuigt van respect"

21 december 2020 – Vitesse deed zondag uitstekende zaken door in het eigen GelreDome Feyenoord te verslaan (1-0). De Arnhemmers moesten zien op te boksen tegen het aangepaste systeem van de Rotterdammers, die net als Vitesse een 5-3-2 systeem hanteerden. Danilho Doekhi, vaste waarde bij Vitesse, kon daar wel van genieten. De verdediger vindt dat hij en zijn team dat zelf hebben afgedwongen.

Met name in de eerste helft had Feyenoord alle moeite met de thuisploeg, die vlak voor rust de enige treffer maakte via Oussama Darfalou. Na de onderbreking kreeg de ploeg van Dick Advocaat meer grip op de wedstrijd, maar was het ongelukkig in de afwerking. Daardoor nam Vitesse de derde plaats over van Feyenoord en zette het de concurrent op drie punten. "Dat Feyenoord onze tactiek had gekopieerd, getuigt van respect voor ons", vertelt Doekhi tegen De Gelderlander. "Ze wisten dat ze hier niet even met twee vingers in de neus zouden gaan winnen. Dat respect hebben wij zelf afgedwongen."

Vitesse staat inmiddels stevig in de top van de Eredivisie, waar onder andere FC Utrecht inmiddels al veertien punten minder heeft. Woensdag sluit de ploeg van trainer Thomas Letsch het jaar af met een uitwedstrijd tegen AZ, dat op zes punten staat. Vitesse kan met een zege dus een behoorlijke tik uitdelen aan de Alkmaarders. "Dat we van PSV en Feyenoord winnen, zegt dat we ons goed kunnen meten met deze ploegen. Tegen AZ wordt het weer een mooie wedstrijd om ons te laten zien. Als we opnieuw winnen, vestigen we echt onze naam. In januari spelen de topclubs allemaal tegen elkaar. Wat er dit seizoen mogelijk is? Wij willen zo lang mogelijk bovenin blijven meedoen", zegt Doekhi.

gerelateerd