Opvallend: broertjes Bender beëindigen tegelijkertijd carrière

21 december 2020, 13:11

Lars en Sven Bender (31) zetten na dit seizoen een punt achter hun carrière. De tweeling is actief voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Beide spelers kampen momenteel met blessureleed, wat voor de gebroeders Bender de reden was om aankomende zomer te stoppen.

Voor Lars Bender komt er na dit seizoen een eind aan een periode van elf jaar bij Die Werkself, terwijl tweelingbroer Sven in 2017 overkwam van Borussia Dortmund. Beide spelers hadden een belangrijke rol in de ploeg van Bosz, die Lars als aanvoerder benoemde. Hij raakte onlangs geblesseerd, terwijl Sven Bender in maart een zware knieblessure opliep in het competitieduel met Eintracht Frankfurt.

"Uiteindelijk is deze beslissing in het belang van onze gezondheid genomen en ook voor onze familie", stellen de broers in een verklaring op de clubsite. "We realiseerden ons dat het moeilijk zou zijn om na de zomer nog op hoog niveau te voetballen. Iedereen die ons kent, weet dat we elke dag honderd procent geven. Dat is voor ons altijd de basis geweest tijdens trainingen en wedstrijden. Helaas wordt het voor ons steeds moeilijker om dit vol te houden, met alle fysieke problemen die we beide hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen