Messi spreekt zich uit: "Ik wil voor alles vechten"

21 december 2020, 13:34   Bijgewerkt: 21 december 2020, 14:03

Lionel Messi heeft zich uitgesproken over de situatie van afgelopen zomer, waarin hij dreigde met een vertrek uit Camp Nou. De Argentijn stelt dat hij zich inmiddels een stuk beter voelt en uitkijkt naar de toekomst. Het lijkt goed nieuws voor Ronald Koeman, maar beloftes over een langer verblijf bij FC Barcelona deed Messi niet. Het contract van de vedette loopt komende zomer af.

De woorden van Messi kwamen naar buiten via een teaser van La Sexta. Aan de Spaanse televisiezender gaf hij een groot eindejaarsinterview, die op 27 december in zijn geheel gepubliceerd zal worden. "Het gaat goed nu", zei Messi. "Het klopt dat ik mij in de zomer heel slecht voelde door alles wat er gebeurd is. Die burofax heb ik een tijdje met mij meegedragen, maar nu wil ik weer voor alles vechten. Ik weet dat de club een moeilijke tijd doormaakt. Binnen en buiten het veld. Maar ik kijk uit naar de toekomst." Afgelopen zomer kondigde Messi via een burofax aan te willen vertrekken, door gebruik te maken van een ontsnappingsclausule. Dat gebeurde niet, omdat Barça juridisch in zijn recht stond en Messi een conflict met de club in de rechtbank wilde voorkomen.

De woorden van Messi zijn bemoedigend voor Koeman, die hem bij zijn start als trainer nog bijna kwijtraakte. Even daarna vertelde Messi wel dat hij graag zijn carrière zou willen afsluiten bij de club waar hij ook debuteerde en grote successen vierde. Bij de beslissing van Messi om zijn contract wel of niet te verlengen, zal ook veel afhangen van de presidentsverkiezingen in januari bij FC Barcelona. Afgelopen zaterdag scoorde Messi nog twee keer in het 2-2 gelijkspel tegen Valencia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen