Solskjaer looft concurrent Van de Beek: "Blijft maar gaan"

21 december 2020, 13:35   Bijgewerkt: 21 december 2020, 14:23

Manchester United draait een wisselvallig seizoen. The Red Devils werden uitgeschakeld in de Champions League, maar zijn in de Premier League al zeven duels op rij ongeslagen. Dit weekend werd Leeds United met 6-2 verslagen, mede door twee goals van Scott Mc Tominay. United-trainer Ole Gunnar Solskjaer is dan ook blij met de concurrent van Donny van de Beek.

Door de zesde overwinning op rij staat Manchester United inmiddels derde in de Premier League, met vijf punten minder dan koploper Liverpool. De achterstand op nummer twee Leicester City bedraagt een punt, maar de Mancunians hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Tegen Leeds stond Manchester United na drie minuten al met 2-0 voor, door twee goals van Mc Tominay. "Hij is niet te stoppen", zei Solskjaer tegen de BBC. "Je kan nu zien dat hij vroeger een aanvaller is geweest, want hij blijft maar rennen. Scott heeft laten zien wat hij kan. Echt geweldig", aldus de Noorse manager.

Het betekent slecht nieuws voor Donny van de Beek, die na 71 minuten mocht invallen bij een stand van 6-1. Leeds deed twee minuten daarna nog wat terug via Stuart Dallas. "Deze wedstrijd gaat de boeken in als één van de beste tussen United en Leeds", vond Solskjaer. Hoewel zijn ploeg in goede vorm is, wil Solskjaer het niet hebben over de titel. "Je kan zien dat we steeds fitter en sterker worden. Maar het maakt mij niet uit wat mensen zeggen over onze kansen om kampioen te worden. We zitten pas op een derde van de competitie. We moeten nog beter worden en dan kunnen we er misschien over praten. Maar nu nog niet."